MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2017.09.29. 13:11,   Szöveg: Dabis Balázs Silvius,   Fotó: Gulyás Attila

FÓKUSZBAN A TERMÉSZET 4. – Potyó Imre

A kékóra lelkes fotósát Gödön értük utol az alkonyatban. Elkísértük egy izgalmas, éjszakai kalandra a Duna árterében, ahol megismerhettük munkamódszerét és fantasztikus „kékóra generátorát”, meg az ártér élővilágát is.

 

Világunkban – legnagyobb sajnálatomra – egyre kevesebb olyan embert lehet találni, akiben folyamatosan ég a tűz, lelkesedése újabb és újabb célok megvalósítása felé viszi. Miközben érdeklődsz tevékenységéről, ezerrel érzed, nagyon szereti, amit csinál, és energiái, lendülete kifogyhatatlan.

A harmincas éveit taposó tudós, természetfotós Potyó Imre elhivatott természetvédő, aki küldetésének tekinti, hogy az emberiség felismerje végre, nem folytathatja tovább bolygónk kizsigerelésével járó életmódját.

A gödi természetfotóst megismerve még bennen, lelkes természetjáróban is új értelmet nyert a természet szeretete. Ahogy Imre lehajol egy csigához, megmutat egy kaszáspókot, vagy ahogy kalandjairól mesél, abból egy egészen új aspektus bontakozik ki, ami több puszta hobbista rajongásnál.

 

A mostanában egyre sikeresebb fényképész nem csak példájával tanít. Ismereteit, tapasztalatait szívesen adja át másoknak, különösen a gyerekeknek, az utánunk következő generációk képviselőinek. Egy remek természetfotós, egy felelősséggel teli, tudós portréját rajzoltuk meg mozgóképen.

 

FÓKUSZBAN A TERMÉSZET - 4. rész - POTYÓ IMRE (GÖD) from Turista Magazin on Vimeo.


 

Potyó Imréről a Turista Magazin 2016. októberi számában is írtunk.

 

Természetfotósokat bemutató sorozatunk korábbi szereplőiről is készítettünk videót:

Molnár Péter (Tiszaalpár)

Daróczi Csaba (Soltvadkert)

Szekeres Levente (Szabadka)


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. október
Ángyán Krisztián:
Vintgar-szurdok
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...