MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya

2017.04.20. 14:19,   Szöveg: sokszinuvidek.24.hu, szekelyhon.ro,   Fotó: 123rf.hu

Élelmet keresett a medve a nyári konyhában

Biztosan megviselte a nagyböjt azt a hargitai macit, amelyik nagyszombat reggelén betört egy libán-tetői házba, és élelem után kutatva tört-zúzott.

A gyergyószentmiklósi tulaj először megpróbálta elzavarni a medvét, de nem járt sikerrel. Ezután a helyi vadászegyesülettől kért segítséget, akik fél órán belül kiértek, de addigra a maci már eltűnt. 

 

Fotó: 123rf.hu

Illusztráció

 

Barna medve
oGondolkoztak már a medvén? Szétfeszíti a rácsot, de egy szóló vasrudat is meghajlít. Erős. Képes olyan finom mozdulatra, amilyenre nem is gondolunk, amikor emlegetjük a macit a málnásban: a málnaszedés az emberek közül sem megy mindenkinek. Precíz. És puszta kézzel fogja ki a lazacot a vízesésből, amire még az egész életüket a sportágnak szentelő harcművészek közül is kevesen képesek. Tehát gyors és laza. >>

Az állat reggel hat óra körül törte át a kerítést, majd a felfüggesztett vizeshordót, aztán a nyári konyhában randalírozott. A házigazda eközben a másik helyiségben tartózkodott. Kalamár Csaba, a vadász és sporthorgász egyesület gyergyószentmiklósi kirendeltségének elnöke szerint a medve hozzá lehetett szokva az emberi hangokhoz, ordibáláshoz, azért nem ijedt meg tőle.

 

Sikaszó-hágó, avagy Libán-tető

 

A Hargita érintetlen világát rejti, rajta hegyi tanyák kis házikókkal és gyönyörű fenyvesekkel. Nagy kiterjedésű rétek és legelők is találhatók itt, 1000 méteres magasságban.

 

 

Kapcsolódó cikkeink:

Medvetámadás a Besszádokban

Két új barna medve érkezett Budakeszire
A szlovákiai medvék harmada aktív télen is
Ilyen egy lelkesen vakarózó barna medve
Tüntetés a lelőtt medve miatt

A medve nem játék, csak jó a PR-jaHOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2018. június
Majoros Ildikó:
Kéken is az égig
36. GERECSE 50
Így látták az idei Gerecse teljesítménytúrák résztvevői ezt a borongós, kissé hűvös, húsvét...