MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2014.03.11. 13:41,   Szöveg: forrás: LanceCom Kommunikáció

Emlékkoszorú került a Pozsonyi úti Herman Ottó Általános Iskolára

A Herman Ottó Emlékév 2014 alkalmából koszorút helyezett el a az iskola emléktáblájánál Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára.

Herman Ottó pályázatok eredményhirdetésének és az Emlékév szakmai kurátorának, Vásárhelyi Tamásnak köszönhetően a gyerekek számára különösen izgalmas volt ez a nap: a díjátadás után játékos keretek között szerezhettek új, érdekes ismereteket és egyúttal egy új, rendkívül hasznos, egyszerre tanulmányi és szórakoztató célú kezdeményezés alapjaival is megismerkedhettek.

 

 

Már a polihisztorról elnevezett budapesti iskolák száma is jól jelzi, hogy Herman Ottó tudományos munkásságának, kultuszának ápolása máig élő hagyomány. Ugyanerről tanúskodott a gyerekek által beadott, rengeteg sokszínű pályamű, amelyek között költemények, rajzok, installációk és egyéb műalkotások egyaránt szerepeltek.


A tavasz első szombatján, a 13. kerületi Pozsonyi úton először egy minikoncertet tartottak a szomszédos Zeneiskolában, ezt követte a legkörnyezettudatosabb osztálynak járó Herman vándordíj és további jutalmak átadása, köztük a Herman Ottó Pályázat díjaié.


Az emléktábla koszorúzásánál Illés Zoltán beszédében kiemelte Herman Ottó munkásságát, a természethez való közelítés és az alkotótevékenység jelentőségét.

 


A délután is sok érdekességet tartogatott a diákok számára: a Vásárhelyi Tamás által összeállított játékok kapcsán a “kiskorú polihisztor-jelöltek” egy, az Emlékév tervei közt szereplő új kezdeményezés alapjaival is megismerkedhettek.


Ez a hangulatos, tavaszköszöntő program méltó folytatása volt a Millenáris Teátrumban február elején tartott, nagy sikerű, ünnepélyes megnyitónak.
 

 

 

 

 


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. szeptember
Herczeg Kinga:
Helix
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...