MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2016.02.29. 13:56,   Szöveg: TM

Felrobbantotta az internetet a Galya-kilátó

Múlt héten írtuk meg, hogy a Galya-kilátóra még a Daily Mail is felfigyelt, azóta azonban a világ minden táján cikkeznek a magyar turistalátványosságról.

A Daily Mail után számtalan külföldi online magazin kezdett el érdeklődni a kilátó és a szomszédságában álló Galyatető Turistacentrum felől. A legnagyobb kínai dizájnoldalon jelenleg is a címlapon szerepel a két építmény. A két cikket itt és itt tudod megnézni (szerencsére nem csak kínaiul, hanem angol nyelvű fordítással is).

 

Fotó: Tassy Márk


A havonta 7 milliós olvasottságú Arch Daily szintén írt a kilátóról és a turistacentrumról is, de többé a törökök, az irániak és a lengyelek előtt sem ismeretlen a Péter hegyesén magasodó torony.

 

360°-os panoráma csaknem 1000 méter magasból

Az eredetileg 17 méteres kilátó tetejére a múltban egy belső, rozsdás csigalépcsőn lehetett feljutni, fent pedig egy kevésbé impozáns vasketrecből nézelődhetett a túrázó. A felújítás során a kilátót 13 méterrel magasították meg, kívülre pedig két lépcsősor került. A beléptetőkaput elhagyva, 200 forint bedobása után, 162 lépcsőfokot kell leküzdeniük a látogatóknak. A közel 1000 méteres magasságban lévő tetőteraszról 360°-os panorámában lehet gyönyörködni. A torony belsejében három hangulatos, színes ablakokkal és kör alakú ajtókkal ellátott helyiség várja a bivakolni vágyókat 2.000 Ft/fő/éj áron. Még többet itt tudhatsz meg: www.galyakilato.hu

 

Kapcsolódó cikkeink:

Külföldön is felfigyeltek a Galya-kilátóra
GTC-effektus - Hegyi minimalizmus újracsomagolva
Galyatetői átadó képekben
A legjobb épület a Galya-kilátó lett a Média Építészeti Díja versenyen
Galyattrakció (videóval)


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. szeptember
Herczeg Kinga:
Helix
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...