MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya

Gulyáságyú

2018.11.14.
Tíz év a Kéken – a Bakony hullámain
A tíz éve járt kéktúra bakonyi szakasza több szempontból is különleges helyzetben volt, de egy valamiben mégis az „unalmast” hozta: minden itteni kirándulás a terveknek megfelelően, nagyszerűen sikerült!
2018.10.22.
Tíz év a kéken: Pilis, Gerecse, Vértes
Megkapó és átlagos helyszínek, meghatározó emlékek és a természet négy évszakon át tartó átváltozásai: a kéktúra lakóhelyhez közeli szakaszai szerencsére szinte csak ezekről az alapvető dolgokról, és nem az oda-vissza utazás kérdéseiről szólhattak.
2018.08.07.
Elvarázsolt ösvények a Bükk és a világűr határán
Hazánk legújabb csilagoségbolt-parkja tavaly a Bükki Nemzeti Park területén jött létre. Itt nemcsak a mesterséges fény hiánya hoz közelebb a csillagokhoz, de a fennsík töbreinek mélyén a nyári fagyok is a világűrt idézik.
2018.04.23.
Tíz éve a kéken: a Mátrától a Dunáig
A kéktúra tájképileg talán legváltozatosabb kétszáz kilométerén nemcsak a dátumokban volt nagy szórás, de ide esett a leghosszabb és a legrövidebb egynapos táv, sőt az egyetlen autós utazás is. De hogyan is alakult ki a bejárások ilyen össze-vissza sorrendje...
2018.02.21.
Napkelte a Bakony tetején
Miközben a városokban továbbra is csak lassan hízik a hótakaró, a Bakony második legmagasabb csúcsán olyan elvarázsolt téli világ köszöntött be, ahol még a nap is csak óvatosan mert felkelni. Annál különlegesebb az összkép!
2018.01.24.
Tíz éve a Kéken: Aggtelek és a Bükk vidékén
A Kéktúra talán legemlékezetesebb kilométerei azok, amelyek hosszú előzmények után végre a szülőföldjén is végigvezetik az embert. Főleg, ha az egyik legváratlanabb meglepetés viszi őt oda.
Abaliget és Orfű panorámái
Zöldellő hullámok, párás távolságok és a jelzetlen út titka: végre összejött egy órák és kilométerek említése nélküli kirándulás, ahol a névtelen dűlőúttól a tóparti sétányig jártuk be a Baranyai-hegyhát déli sarkát. 2018.01.18.
Tíz éve a Kéken: a Zempléntől a Cserehátig
Egy évtized távlatából visszaemlékezni az első lépésekre erősen nosztalgikus érzés. Bár annak idején nem földrajzi sorrendben jártam végig a kéktúrát, a most induló hétrészes sorozatban mégis eszerint mutatom be a legemlékezetesebb pillanatokat. 2018.01.05.
A legnagyobb kisvasúttól a Bakony fellegváráig
Az ősz végi bakonyi túra második felében az útvonal már a látványosságok kerülgetése helyett egyenesen átmegy rajtuk, szó szerint hegyen-völgyön át. 2017.11.25.
Zirctől a Bakony pályaudvaráig
Az ősz zárásának legszínesebb napjai alaposan eltervezett fotóstúra helyett ezúttal a Bakony legnépszerűbb kirándulóhelyeinek közelébe vittek, de az időjárás azért gondoskodott meglepetésekről is. 2017.11.23.
Eltévedtem a kedvenc terepasztalomon
Gömbölyű lejtők, évszázados templomok, idilli patakkal a dombok között: az egyszerű különlegességeket kedvelők legjobb választása lehet az Öskü és Hajmáskér határában elterülő névtelen minihegység. 2017.07.18.
A Kéktúra legutolsó méterei a Duna alá vittek
Közel három éve, hogy a füzetbe került az utolsó bélyegző Írottkőn, de a dunai kompátkelés gépi segítsége mindig is kettéosztotta a nagy gyaloglást. Most viszont egy titkos víz alatti alagút segített a hiányzó szakasz lesétálásában. 2017.05.22.
Zöldhullám a csetényi paradicsomban
A Bakony talán legszebb lankáiért nem feltétlenül kell sokat túrázni: a csetényi szőlőhegy miniparadicsomához minden közel van, a kertekben számtalan gyümölcs és zöldség mellett pedig még áram is terem.   2017.04.25.


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2018. december
Nagy Ferenc:
Tükröződés
36. GERECSE 50
Így látták az idei Gerecse teljesítménytúrák résztvevői ezt a borongós, kissé hűvös, húsvét...