MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya

Gulyáságyú

2019.07.23.
Túra a „szputnyik" körül
A Bakony déli sarkának eldugott medencéje hosszú évek óta őrzi az ember és a természet különleges alkotásait. Hazánk legfiatalabb műemlékétől a négyszögletű kerekerdőig bejártuk Taliándörögd határát.
2019.03.01.
Séta a Bakony februári zöldjében
Aki februárban a porhóval behintett tél stílusos lezárását várta, annak bizony idén is csalódnia kellett: nem fehér, de még csak nem is barna, hanem zöld dombok jelzik az időjárás szeszélyét. A siető tavasz ezúttal a kedvenc, ismerős helyek mellett egy régen...
2019.02.24.
Napkelte a Bakony tetején
Miközben a városokban továbbra is csak lassan hízik a hótakaró, a Bakony második legmagasabb csúcsán olyan elvarázsolt téli világ köszöntött be, ahol még a nap is csak óvatosan mert felkelni. Annál különlegesebb az összkép!
2019.02.19.
Úttalan utakon a Bükkön át
Amikor az ember legszívesebben a másik oldalra fordul a párna alatt, egy nagy csapat épp a Bükk-fennsík vastag havában élvezi a napsütést. A Transzbükki Átkelés nem csupán teljesítménytúra és terepi tanulmányút, hanem egy évtizedes hagyomány ápolása.
2019.01.29.
Tíz év a kéken: a Balatontól az Alpokaljáig
Az ország nyugati sarkához nemcsak egyedi tájak, de változatos emlékek is kötődnek. A legkorábbi és legkésőbb végigjárt szakaszok képein nem csupán az évszakok, hanem a közben eltelt évek változásai is visszaköszönnek.
2018.12.22.
Az óév legtanulságosabb képei
Hóvihar, napfény, holdvilág és erdő: idén is sikerült számtalan különleges helyre eljutni, ahol időnként nemcsak a látvány, de a megörökítésének módja is tartogatott meglepetéseket. 
Tíz év a Kéken – a Bakony hullámain
A tíz éve járt kéktúra bakonyi szakasza több szempontból is különleges helyzetben volt, de egy valamiben mégis az „unalmast” hozta: minden itteni kirándulás a terveknek megfelelően, nagyszerűen sikerült! 2018.11.14.
Tíz év a kéken: Pilis, Gerecse, Vértes
Megkapó és átlagos helyszínek, meghatározó emlékek és a természet négy évszakon át tartó átváltozásai: a kéktúra lakóhelyhez közeli szakaszai szerencsére szinte csak ezekről az alapvető dolgokról, és nem az oda-vissza utazás kérdéseiről szólhattak. 2018.10.22.
Elvarázsolt ösvények a Bükk és a világűr határán
Hazánk legújabb csilagoségbolt-parkja tavaly a Bükki Nemzeti Park területén jött létre. Itt nemcsak a mesterséges fény hiánya hoz közelebb a csillagokhoz, de a fennsík töbreinek mélyén a nyári fagyok is a világűrt idézik. 2018.08.07.
Tíz éve a kéken: a Mátrától a Dunáig
A kéktúra tájképileg talán legváltozatosabb kétszáz kilométerén nemcsak a dátumokban volt nagy szórás, de ide esett a leghosszabb és a legrövidebb egynapos táv, sőt az egyetlen autós utazás is. De hogyan is alakult ki a bejárások ilyen össze-vissza sorrendje? A sorozat mostani, harmadik részéből kiderül! 2018.04.23.
Tíz éve a Kéken: Aggtelek és a Bükk vidékén
A Kéktúra talán legemlékezetesebb kilométerei azok, amelyek hosszú előzmények után végre a szülőföldjén is végigvezetik az embert. Főleg, ha az egyik legváratlanabb meglepetés viszi őt oda. 2018.01.24.
Abaliget és Orfű panorámái
Zöldellő hullámok, párás távolságok és a jelzetlen út titka: végre összejött egy órák és kilométerek említése nélküli kirándulás, ahol a névtelen dűlőúttól a tóparti sétányig jártuk be a Baranyai-hegyhát déli sarkát. 2018.01.18.
Tíz éve a Kéken: a Zempléntől a Cserehátig
Egy évtized távlatából visszaemlékezni az első lépésekre erősen nosztalgikus érzés. Bár annak idején nem földrajzi sorrendben jártam végig a kéktúrát, a most induló hétrészes sorozatban mégis eszerint mutatom be a legemlékezetesebb pillanatokat. 2018.01.05.
A legnagyobb kisvasúttól a Bakony fellegváráig
Az ősz végi bakonyi túra második felében az útvonal már a látványosságok kerülgetése helyett egyenesen átmegy rajtuk, szó szerint hegyen-völgyön át. 2017.11.25.
Zirctől a Bakony pályaudvaráig
Az ősz zárásának legszínesebb napjai alaposan eltervezett fotóstúra helyett ezúttal a Bakony legnépszerűbb kirándulóhelyeinek közelébe vittek, de az időjárás azért gondoskodott meglepetésekről is. 2017.11.23.
<< 1 2 >>


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. október
Ángyán Krisztián:
Vintgar-szurdok
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...