MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2016.08.05. 12:09,   Szöveg: Forrás: MTI

Indiai lótuszok borítják a szegedi füvészkert tavát

Ha Közép-Európa legnagyobb indiailótusz-állományára vagy kíváncsi, azt a szegedi botanikus kertben találod, ráadásul pont most érdemes oda látogatni, mert a rózsaszín virágok most nyílnak, és hétvégén tartják a IX. Lótusznapokat.

Az első példányok az alapítás után nem sokkal, 1932-ben kerültek a Szegedre az óföldeák-gencsháti Návay-kastély tavából. A több száz, hatalmas rózsaszín virág szinte teljesen beborítja a tó felületét – a színpompát egészen szeptember elejéig lehet megtekinteni, de most hétvégén, azaz augusztus 6-án és 7-én ráadásul keleti hangulatú programsorozattal várják az érdeklődőket.

 

Fotó: lotusznapok.hu


Lesz tradicionális indiai táncbemutató, hangfürdő, meditációs koncert és „lótusztúra”, melynek során a látogatók Ázsia növényvilágával ismerkedhetnek meg. Tartanak jóga- és harcművészeti bemutatót, de masszázs, henna- és arcfestés, valamint kézműves vásár is várja az érdeklődőket. Előadások során lehet megismerkedni a keleti kultúra lelki feszültségoldó módszereivel, a koreai és kínai teázási szokásokkal, és el lehet sajátítani az origami alapjait is.

 

Fotó: lotusznapok.hu

Klasszikus indiai táncok is bemutatkoznak a hétvégén, a képen látható Parvati Odisszi Tánccsopport előadását szombaton 14 órakor nézhetik meg a látogatók


A legenda szerint a Buddhának életet adó növény őshazája Délkelet-Ázsia és Ausztrália, ahol szinte minden részét hasznosítják. A virágokkal díszítik a templomokat, a szárait rántva, a termését pirítva, kandírozva elfogyasztják, a fiatal hajtások és levelek saláta vagy kompót alapanyagai, a nagyobb leveleket pedig csomagolásra használják. 

 

IX. Lótusznapok

Nyitvatartás

9-től 19 óráig

 

Jegyárak

teljes árú: 1600 Ft

felnőtt csoportos (15 főtől): 1400 Ft

diák/nyugdíjas: 1000 Ft

diák/nyugdíjas csoportos (15 főtől): 800 Ft 

 

Bővebb információ ide kattintva.

A Szegedi Tudományegyetem füvészkertjének weboldala itt érhető el.
 
 

 

Kapcsolódó cikkeink:

Utolsó vadvirágokat loptak a Mecsekben

Kétszáz rózsafajtát csodálhatsz meg a szegedi füvészkertben

Virágzik az örménygyökér


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. szeptember
Herczeg Kinga:
Helix
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...