Tóni a kéken

2015. augusztus 20.

Sümeg lovagjai - Ötvöstől Sarvalyig - 6. nap

Beköszöntött az első igazán esős nap, végtelen unalmasnak ígérkezett az út eleje, ám annál izgalmasabban végződött.

Mire Sümegre érkezett a csapat már elállt végre az égi áldás, ezért egy gyors átöltözés és pecsételés után az állomáson elindultunk a várba. Az időjárásnak köszönhetően kevés volt a turista, ezért kényelmesen meg tudtunk mutatni minden látnivalót Tóninak. A vár szépen felújított állapotban és érdekes programokkal várja a látogatókat. Tóninak a lovak nagyon tetszettek, ezért a várból rögtön a püspöki istállóba vezetett az utunk, ahol szemrevaló lányok készítették fel a gyönyörű andalúz lovakat a délutáni bemutatóra. Itt hosszasan időztünk a fiúk nagy örömére.

 A meglepetések sorozata itt kezdődött: a Vártaxit üzemeltető Papp Tamás megismerte Tónit, mert olvasott a sajtóban a túráról, és estére meghívta a társaságot lovagi tornára. Úgyhogy ezt a meghívást egy gyors túraszakasz teljesítése követte. Erőltetett tempóban kigyalogoltunk a Sarvalyi Vadászházhoz, ahol az Országos Kéktúra bélyegzőlenyomatát is megszereztük. Itt Nagy Zoltán, a Balaton-felvidéki vadásztársaság elnöke már vacsorával várta a csapatot. A mennyei húsleves és rántott hús után felkerekedtünk és visszamentünk Sümegre. A lovagi torna fergeteges volt. Az előadás a vár alatti hatalmas arénában zajlott. Itt inkább a lányoknak kedvezett a szerencse, mert délceg lovagokkal volt tele a küzdőtér, ám nagy élmény volt Tóni számára is. Ezúton is köszönjük Papp Tamásnak a lehetőséget.

 Este Sarvalyon még éjszakába nyúló beszélgetés zajlott, mert a vadászház vendége volt még Fehér Attila tanár úr, párja Nemes Hajnalka és kedvenc tacskójuk, Töki. Attila zempléni erdészcsaládból származik, így rengeteg információval látta el Tónit a Kék zempléni szakaszára vonatkozólag.
 

Éjszaka a vadászok még egy vadkansüldőt is lőttek, úgyhogy hajnalig zajlott az élet. Mivel nem sokat aludtunk, így remekül sikerült lefotóznunk a sarvalyi napfelkeltét. Nehéz szívvel vettünk búcsút reggel a vadászháztól, de várt minket ismét egy újabb nap a Kéken.

Tónit e szakaszon Friesz Mónika, Gaál László és Vrancsik Tibor kísérte.

 

 

Bárki jelentkezhet Tóni mellé túratársnak

Az október 11-ig tartó túrába még bárki becsatlakozhat önkéntes kísérőnek a turatars@termeszetjaro.hu címen. Itt tudod megnézni a tervezett menetrendet. Tóni kalandjait pedig a Facebook-oldalán lehet nyomon követni.

 

 

Kapcsolódó cikkeink:

Élete legmagyobb kalandjának vágott neki a látássérült túrázó

Még több hír az Országos Kéktúráról
 

Toronyiránt és busszal az Alföldön - Furtától Körösnagyharsányig

Toronyiránt és busszal az Alföldön - Furtától Körösnagyharsányig

2016.06.17.

Furtán elköszöntünk Olgától, aki kikísért minket a falu határába, és bízva abban, hogy profi túrázókkal van dolga, útnak eresztett minket. Addig nem is volt baj, amíg az országúton gyalogoltunk, viszont amikor letértünk a földútra, elvesztettük a jelet, aztán az utat, mert mindent nyakig érő gaz borított.

 

→ Tovább