A 100 legszebb magyar asztrofotó egy helyen

Idén is megrendezik a Csillag-Képek asztrofotós kiállítást, amelyre az elmúlt év legszebb képeit gyűjtötték össze hazai asztrofotósoktól.

Szerző:
Turista Magazin
Forrás:
Magyar Asztrofotósok Egyesülete
2023. október 30.

Idén is megrendezik a Csillag-Képek asztrofotós kiállítást, amelyre az elmúlt év legszebb képeit gyűjtötték össze hazai asztrofotósoktól.

Világunk sokkal nagyobb, mint amit szemünkkel látunk a Földről, mi több, ésszel is nehéz felfogni azt a végtelen univerzumot, amely körbevesz minket. Az asztrofotózás szerelmesi viszont fejükbe vették, hogy amennyire csak lehet, feltárják ezt az elképesztően nagy és titokzatos kozmikus világot, látványos fotóik segítségével pedig mi is beleshetünk ebbe a csodaszép világba.

A Magyar Asztrofotósok Egyesülete immár 6. alkalommal rendezi meg a Csillag-Képek kiállítást, amelyen az előző év legszebb asztrofotóit láthatjuk magyar fotósoktól. Idén 60 asztrofotós 100 lélegzetelállító munkáját nézhetjük meg a Magyar Természettudományi Múzeum kupolatermében, a kiállítás megnyitóját november 4-én szombaton 17 órakor tartják, amelyre mindenkit szeretettel várnak.

Az univerzum szerelmesei mellett minden kíváncsi szem talál majd magának valami érdekességet, és az is bátran belevághat e tárlat megtekintésébe, aki még egyáltalán nem találkozott e műfajjal. Egyrészt azért, mert az asztrofotók zöme nagyon is látványos, másrészt minden kép mellett találni fogunk egy leírást, amely segít megérteni, hogy a szép színeken és formákon túl pontosan mit is látunk a képen.

De természetesen lesznek olyan égitestekről is különleges fotók, mint a Nap vagy a Hold, valamint gyönyörű asztrotájképekben is gyönyörködhetünk.

A magyar asztrofotósok munkái egyébként hosszú ideje a világ élvonalában vannak, így ezúttal is láthatunk több olyan alkotást is, amelyek nemzetközi megmérettetéseken remekül szerepeltek.

A kiállítás megnyitója után pedig érdemes lesz még maradni, ugyanis 19 órától egy beszélgetésre kerül sor, amelyben kiváló asztrofotósoktól tudhatunk meg még többet erről a műfajról és az univerzum titkairól. Addig is nézzetek meg még pár remek asztrofotót a kiállítás anyagából az alábbi képre kattintva:

Cikkajánló