A Festetics-kastéllyal vetekedhet majd a szabadkígyósi építmény

A Wenckheim család Békés megyei kastélya hamarosan megújul; a tervek szerint múltidéző látogatóközpontként működik majd.

Szerző:
turizmus.com
behir.hu
2017. január 4.

A Wenckheim család Békés megyei kastélya hamarosan megújul; a tervek szerint múltidéző látogatóközpontként működik majd.

A szabadkígyósi kastély épülete 137 éves. A II. világháború után egy szakközépiskola költözött a falai közé, amely egészen 2011-ig működött. A földszinten tantermek, az emeleten kollégium lett az eklektikus kastélyból. Ennek ellenére az épület legtöbb eleme, a nyílászárók, sőt a lépcsőház fakorlátja is eredeti állapotban, komolyabb sérülések nélkül fennmaradt. Így a kastély tökéletesen alkalmas arra, hogy felújítás után a keszthelyi Festetics-kastélyhoz hasonló, múltat idéző látogatóközpontként működhessen - írja a Békés Megyei Hírportál.

 


Hat-hét földszinti termet már berendeztek, jelenleg is van tárlatvezetés, és látogatható az épület a kápolnától egészen a grófnő hálószobájáig. Persze több helyiség vár még felújításra. Tervezik egy rendezvények lebonyolítására is alkalmas konferenciaterem létrehozását, valamint a kastélypark rehabilitációját. A munkákat másfél milliárd forint uniós támogatásból végzi el az önkormányzat.

 


Egy további beruházás keretei között az emeleti részen vendégszobák, szállóhelyek kialakítására is sor kerülhet, hűen a kastély eredeti funkciójához.

 

 

 

Ha a kastélyba készülsz

Nyitvatartás

 

Hétfőtől péntekig: 8-16 óra

Szombaton és vasárnap: 10-15 óra

 

Belépődíjak

 

Kastélylátogatás idegenvezetéssel:


Felnőtteknek: 600 Ft/fő
Gyermekeknek, nyugdíjasoknak: 450 Ft/fő
Csoportoknak (10 főtől): 450 Ft/fő

 

Toronylátogatás: 200 Ft/fő

A park díjmentesen látogatható.

 

Weboldal: www.wenckheim.hu/szabadkigyos.htm

 

 
 

További cikkeink:

Felújítják a bodajki kastélyt

Pincétől a padlásig a Nádasdy-kastélyban

Megszépült a cégénydányádi Kölcsey-Kende-kastély

Cikkajánló