Csaba a Cervino X-TRAIL-en

Ma reggel nekilódult a mezőny, köztük Németh Csaba is, hogy leküzdje az 55 km-es távot. Az olaszországi hegyi futamon első alkalommal versenyző magyar ultrafutó a verseny előtt nagyon pozitívan nyilatkozott.

Szerző:
DBS
Fotó:
Molnár Anikó / cervinoxtrail.com
2014. július 6.

Ma reggel nekilódult a mezőny, köztük Németh Csaba is, hogy leküzdje az 55 km-es távot. Az olaszországi hegyi futamon első alkalommal versenyző magyar ultrafutó a verseny előtt nagyon pozitívan nyilatkozott.

 

07:30
A rajt pillanatai. Csaba a hosszútávon, az 55km-en indult.

 08:40
Molnár Anikó küldte ma reggel a fenti csodálatos felvételt nekünk a verseny legnehezebb pontjáról, a 2723 méter magas Punto Zerbionról. Anikóék ide másztak fel ma hajnalban, hogy találkozzanak Csabával, amikor ideér.

Láthatóan remek idő van ma Cervino alatti hegyekben. Csaba futása csak jól sikerülhet!

 Jókedvű versenytársak ma reggel a rajt előtt


09:35
Anikó jelentette a Zerbion-csúcsról, hogy Csaba elsőként hódította meg a Cervino X-TRAIL 2014-en a Zerbiont. Ott azonban Fulvio Dapit átvette tőle a vezetést. Az izgalmak fokozódnak. Kettejük ideje az első 20 km-en 2:05 perc körül lehetett.

Ez a videó egy másik, korábbi versenyen készült, de láthatjátok mit jelent "felfutni" erre a magaslatra:

<div id="fb-root"></div> <script>(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/hu_HU/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script> <div class="fb-post" data-href="https://www.facebook.com/photo.php?v=783948414972893" data-width="680"><div class="fb-xfbml-parse-ignore"><a href="https://www.facebook.com/photo.php?v=783948414972893">Bejegyzés</a><a href="https://www.facebook.com/pages/CERVINO-X-TRAIL/104114269622981">CERVINO X-TRAIL</a> által</div></div>

 


 

Íme a verseny útvonala, jobb alsó sarokban az emlegetett Zerbion-csúccsal

 

10.28
2013-ban a Zerbion meghódításának legjobb ideje, a versenyt később meg is nyerő Colle' Franco nevéhez fűződik. Ő 2 óra 12 perc alatt jutott fel a csúcsra. Ha hinni lehet a nem hivatalos eredményeknek, akkor Csaba és versenytársa most néhány perccel gyorsabbak voltak, így reménykedhetünk új pályacsúcsban is. Tavaly a legendás Bruno Brunod a harmadik lett ezen a versenyen.

 

 

 

Csaba elsőként ért fel a Zerbion-hegyre

 Fulvio Dapit futotta le elsőként az 55 km-es távot,
Csaba egyik nagy riválisa lett volna, ha a magyar ultrafutót nem zárják ki


Hogy ezekben a percekben éppen melyikük nézi a másik hátát, azt nem tudjuk, de bízunk abban, hogy a befutásnál Fulvio csodálja majd Csabát. Az 55 kilométeres verseny befutója a kora délutáni órákban várható.

11:00

25 km után, azaz a verseny féltávja felé közeledve Csaba nincs az elsők között. Csak annyit tudunk, hogy Fulvio Dapit, Franco Collé, Dennis Brunod érkeztek a következő frissítőponthoz elsőként. Reméljük Csaba szorosan követi őket és remek hajrában, jobb erőbeosztással lehagyja majd ellenfeleit.

12:56
Nemsokára beérkeznek az elsők a célba. Reméljük Németh Csaba is közöttük lesz. Tavaly Franco Collé 5:49:09-es idővel nyert. Ha új pályacsúcs születik, akkor 13:15 körül már lehet befutónk.

13:04
Sajnos ezen a hétvégén nem örülhetünk úgy, mint két hete.
Csaba jelentkezett Olaszországból és rossz hírekkel szolgált:


"Sajnos nincsenek jó híreim. A pálya helyenként hiányos vagy bizonytalan jelzéseit elnéztem, és egy részen ahol a 25 és az 55 kilométeres szakasz szétvĂ lt én a rövibbre keveredtem. Így sajnos (bár ez fő mértékben nem az én hibám) kizártak a versenyből.


Persze van millió magyarázat, de ez outdoor sport,végig 100% figyelmet követel. Most én egy picit kihagytam...

Köszi a biztatĂ s és az odafigyelést.

Tanulva a hibából legközelebb jobb lesz!

Az élet mindig megtanít az alázatra!"

 

13:15
Persze mi is diadalt vártunk Csabától, de nem vagyunk csalódottak. Tudjuk remek ultrafutónk harcban volt a dobogós helyekért és ami most nem sikerült, az legközelebb sikerrülni fog. Mi pedig továbbra is szorítunk érte a következő versenyeken is!
 


13:30
Időközben beérkeztek azok is, akiket nem vezették félre a rosszul kihelyezett jelzések. Értesüléseink szerint Fulvio Dapitnak sikerült megnyernie az 55 km-es versenyt. 

 

 

A CERVINO X-TRAIL-re is eljutott a Turista Magazin
(a kép az egyik frissítő állomáson készült)
 

 

Vincenzo Scipioni, a verseny szervezője jelenti

Felvettük a kapcsolatot a Cervino X-Trail szervezőjével, aki örömét fejezte ki, hogy Csaba is eljött erre a futamra. Levelében kifejtette, hogy egy kiváló sportembert ismertek meg személyében, aki azonkívül, hogy egy remek karakter, rendkívül udvarias és nagylelkű is.

Végtelenül sajnálták, hogy a hiba miatt ki kellett zárniuk a futamból, mert végig nagyon jól versenyzett. Vincenzot lenyűgözte Csaba hihetetlen ritmusa, ahogy a verseny kezdeti szakaszában az élre állt, maga mögé utasítva a legjobb olasz ultrafutókat. A verseny közepén - a szervező jelentése szerint - a 7. helyen futott és hátránya mindössze 9 perc volt hátránya az élmezőnyhöz képest, amikor nem vette észre a nem teljesen egyértelmű jelzést.

Így sajnos sosem fogjuk megtudni, hogy mi lett volna a hajrában, de reméljük Csaba jövőre is nekifut és számot ad tudásáról ezen a versenyen is.


A Cervino X-Trailen egyébként Fulvio Dapit nyert 05:34:41-es idővel, mögötte a tavalyi győztes ért célba tíz perces hátránnyal, a harmadik pedig Daniele Fornoni lett, akinek szintén sikerült hat óránál kevesebb idő alatt lefutnia az 55 kilométert.

A Cervino X-Trail hosszútvján idén több mint 200-an indultak, 165 versenyző ért célba.

 

Korábbi cikkünk a versenyről és az előkészületekről:

Csaba és a Cervino

Az alábbi felvételeket pedig köszönjük a helyszínről tudósító Molnár Anikónak!

Cikkajánló