Dobos Judité lett az álommeló

Közel nyolcvan amatőr kisfilm érkezett az Év Utazója pályázatra. Nem volt könnyű dolga a zsűrinek, amikor odaítélte a felhőtlen, 10 hetes, a teljes országot bejáró, kalandokkal és kihívásokkal teli programot a debreceni születésű lánynak.

Szerző:
forrás: Turizmus Online
Fotó:
www.amdala.hu
2014. június 26.

Közel nyolcvan amatőr kisfilm érkezett az Év Utazója pályázatra. Nem volt könnyű dolga a zsűrinek, amikor odaítélte a felhőtlen, 10 hetes, a teljes országot bejáró, kalandokkal és kihívásokkal teli programot a debreceni születésű lánynak.

A 23 éves Dobos Judit annak a pályázatnak a nyertese, amelyet a Magyar Turizmus Zrt., az Index és a Travelo hirdetett meg. Elsősorban látókörének szélesítése motiválta, amikor - vizsgaidőszak lévén - az utolsó pillanatban töltötte fel anyagát az Indavideóra - meséli a budapesti Sziget Eye tövében tartott sajtótájékoztató után Dobos Judit, aki Egerben tanul anglisztikát az Eszterházy Főiskolán.

 


Élete első és saját vágású videójában egy kelet-magyarországi versenypályát láthatunk, ahol egy igen ritka japán sportautót próbál ki. Kell is a vagányság, ami eddig sem volt idegen a nyertestől, hiszen tíz hét alatt az ország kilenc régiójában számos extrém dolog vár majd rá: tandemugrás, barlangkúszás, wakeboard és kalandpark, hogy csak néhányat említsünk.

 

 

A belföldi turizmus nagyjából 50%-ot tesz ki a teljes ágazatból idehaza, a cél pedig az, hogy új marketingfogásokkal főként az interneten tájékozódó Y és Z generációt, mint új célcsoportot tudja megszólítani a társaság. Az Év Utazója projekt őket is végigvezeti az ország különböző ismert és még felfedezésre váró helyszínein. A nagy kaland ténylegesen hétfőn veszi kezdetét, először Zalaegerszegről, az Őrségből és Sopronból jelentkezik be Judit, akinek kalandos beszámolóit az evutazoja.hu oldalon lehet követni. A tettre kész munkatárs természetesen fizetést is kap, bruttó 1 millió forint üti majd a markát.

 


Judit háromfős profi stábbal kel útra, minden héten egy másik turisztikai régió pörgős programjait tesztelve. Az általuk összeállított 8-10 perces filmek a Travelo, az Indavideo és a az Index oldalain jelennek meg, de maga az utazó is posztol majd a blog.hu-n, valamint vendégbloggere lesz az itthon.blog.hu oldalnak. A kiválasztásnál elsősorban nem a videók minősége vagy a tartalom szakszerűsége volt a döntő, hanem a természetesség, a spontaneitás, a magabiztosság.

 

Juditén kívül még annyi jó anyag érkezett, hogy a győztes mellett - szinte holtversenyben - még két versenyző jutott a legjobbak közé. Őket is láthatjuk majd, hiszen a tervek szerint egy-egy epizód vendégszereplői lesznek.

Cikkajánló