Egyre jobb lesz itthon síelni

Fejlesztik az eplényi és a mátraszentistváni sípályákat. Előbbin új pálya, téli-nyári üzemmódú ülő felvonó, kalandösvény és játszótér is lesz.

Szerző:
MTI/turizmusonline
Fotó:
Facebook / Mátraszentistván Sípark
Facebook / Intersport Síaréna Eplény
2017. augusztus 17.

Fejlesztik az eplényi és a mátraszentistváni sípályákat. Előbbin új pálya, téli-nyári üzemmódú ülő felvonó, kalandösvény és játszótér is lesz.

Mátraszentistván

 

Magyarországon több mint 550 ezer ember síel - írja az MTI. Ezért a kormány fontosnak tartja a sípályák fejlesztését, az eplényi és a mátraszentistváni pályák bővítését is százötvenmillió forinttal támogatja. Eplényben eddig több mint kétmilliárd, Mátraszentisvánban pedig mintegy 1,2 milliárd forint értékben ruháztak be a sípályák üzemeltetői.

 

Eplény


Idén az eplényi síközpontban kezdők és középhaladók számára egykilométeres új kivilágított pályát és téli-nyári üzemmódú ülő felvonót építenek. A síelhető pályahossz 7,5 kilométerre nő. Emellett másfélszeresére növelik a hóágyúk kapacitását, éttermi fejlesztést, parkolóbővítést hajtanak végre, játszóteret, kalandösvényt építenek ki és kicserélik két régi hótaposójukat. A beruházás keretében tíz-tizenöt százalékkal bővül Magyarország legnagyobb síkölcsönzőjének kapacitása.

 

Eplény


Nyáron a négyüléses libegő szállítja a turistákat a hegyre, ahol kilátó és számos gyermekeknek szóló attrakció, például mezítlábas ösvény is várja a családokat. A hegyről 2-2 haladó, középhaladó és kezdő, családi downhill kerékpáros pálya vezet le a sípályák mellett.

 

 

Kapcsolódó cikkeink:

Mától síelhetsz Eplényben

A szerencsésebbek most éppen szánkóznak

Síelj itthon! - Öt szuper hazai síterep

Példás összefogás a hazai síéletért

Cikkajánló