Gyalogtúrázók XXI. Országos Találkozója

A Dunakanyar barokk gyöngyszemének tartott és az utóbbi évtizedben csodálatosan helyreállított belvárossal büszkélkedő Vácott rendezik idén a XXI. GYOT-ot.

Szerző:
Budapesti Természetbarát Sportszövetség és a Pest Megyei Természetbarát Szövetség
Fotó:
Aktron
Kontiki
Gulyás Attila
2014. január 27.

A Dunakanyar barokk gyöngyszemének tartott és az utóbbi évtizedben csodálatosan helyreállított belvárossal büszkélkedő Vácott rendezik idén a XXI. GYOT-ot.

A számos vezetett túrát, turisztikai vetélkedőt, nagybörzsönyi és kismarosi kisvonatozást, tanösvényeket bejáró családi programot kínáló pünkösdi hétvégén a találkozó bármelyik teljesítménytúrájának teljesítése a Cartographia Kupa 2014 füzetében igazolható.


A Naszály lankáin, a váci síkon és a Duna partján a Váci csata emléktúra 40/30/20, a Naszály csúcstámadás, a Vízparti ötvenes 55K és a Vízparti tizenötös 15K túrák teljesíthetők. A túrák során a lombos ártéri erdei kényelmes sétától a Naszály meredek oldalán felfutó kaptatók megmászásának  lehetőségét kínálja Vác város természeti környezete.

 

 

A GYOT keretében a találkozó központi rendezvényétől távolabb - az erdélyi sóbányákat Budával és a Felvidékkel összekötő egykori sóút Pest megyei szakaszán - rendezik meg a Sóút 40, Mendén át Sülysápra 35, Mendére 22 és a Mendei Pünkösd 30/20/10 teljesítménytúrákat.

 

2014. június 6-9. között idén is megrendezzük, a Gyalogtúrázok Országos Találkozóját, amely immár a
XXI-ik. Helyszíne Vác városa, a festői Dunakanyarban a Duna bal partján, ahol nagy szeretettel fogadnak minket és örülnek annak, hogy ilyen rangos eseménnyel tiszteltük meg Őket.

 


A találkozó szervezése már tavaly elkezdődött és most értünk el ahhoz a ponthoz, amikor is kiadhatunk egy előzetes tájékoztató jellegű programot. Ez magába foglalja azokat a tervbe vett túrákat, kirándulásokat,  amelyekkel meg szeretnénk mutatni minden érdeklődőnek, természet szerető embernek, ennek a szép városnak és környékének nevezetességeit és a túrázási lehetőségeit földön és vízen.


A programok időpontjai még csak tájékoztató jellegűek, mert még tart az egyeztetés, engedélyek beszerzése és túrák pontosítása. Azon dolgozunk, hogy február végére a megszokott tájékoztató füzetben megjelentessük a végleges programot pontos árakkal, határidőkkel, jelentkezési lappal.


Várunk minden természetszerető embert, szervezett tagsággal rendelkező, szervezett tagsággal nem rendelkező
gyalogos, kerékpáros, vizes, diák és fiatal, középkorú és szépkorú túrázót.

Cikkajánló