Idén újra robognak a Mikulásvonatok

Íme, azok a kisvasutak, amelyek idén ismét indítanak mikulásos járatot a gyerekek nagy örömére.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Vál-völgyi Kisvasút (Kiemelt kép)
Forrás:
erdeiprogramok.hu
valvolgyikisvasut.hu
Facebook-események
2021. november 16.

Íme, azok a kisvasutak, amelyek idén ismét indítanak mikulásos járatot a gyerekek nagy örömére.

Tavaly a vírushelyzet nem engedte meg a Mikulásjáratok indítását, idén azonban néhány kisvasúti vonalon ismét együtt utazhatunk a jó öreg nagyszakállúval. A jegyek általában gyorsan fogynak ezekre a járatokra, ezért érdemes minél előbb lecsapni rájuk.

Rénszarvas Expressz a Királyréti Erdei Vasúton

December 4-én és 5-én, valamint december 11-én és 12-én a Mikulás is a menetrend szerinti járatokon utazik a királyréti kisvasúton. Előre regisztrálni nem szükséges, azonban ha valaki 9 főnél nagyobb létszámú csoporttal utazna, azt jeleznie kell a szervezők felé. A menetjegy ugyanannyiba kerül, mint máskor. Részletes infók a menetrendről és a díjszabásról ide kattintva.

Mikulás a Kemencei Erdei Múzeumvasúton

A Múzeumvasútra december 5-én 10 órakor érkezik meg a Mikulás, aki megajándékozza a hozzá ellátogató gyerekeket. Az ingyenes programon kisvasúttal viszik a résztvevőket a Kőrózsa Panzióba, ahol az ajándékosztáson kívül kézműves foglalkozás is lesz, és LGB modellvasút vár mindenkit – tájékoztat az esemény Facebook-oldala. A panzióban ebédelni is lehet majd. Igény és lehetőség szerinti vonatközlekedésre lehet számítani – írják a szervezők. Részletek itt.

Egésznapos programmal vár a Vál-völgyi Kisvasút

Kézműves foglalkozások, arcfestés, körhinta, lufihajtogató manók, mézeskalácsdíszítés, tombola, kvíz, mesék és mesefigurák, zenés gyerekműsorok várják a kicsiket és a nagyokat december 3. és 5. között a Vál-völgyi Kisvasúton és a felcsúti vasútállomáson kihelyezett, fűtött sátorban. Mivel idén 5. alkalommal rendezik meg az eseményt, születésnapi meglepetéssel is készülnek a szervezők. A kisvasút 10 és 18 óra között folyamatosan közlekedik. Ide kattintva találod a részleteket.

Téli fesztivál és Gőzfelhős Mikulás Különvonat

Ez a program némileg kakukktojás, ugyanis a Vasúttörténeti Park eseményére nem kisvasúttal, hanem a MÁV Rail Tours különjáratával lehet eljutni a Nyugati pályaudvarról. December 5-én délelőtt és délután is indulnak az egyedi hangulatú vonatok, a parkban pedig családi programok várják a vendégeket, meg persze a Mikulás és a manói. A Téli Szezonzáró Fesztiválon többek között népi- és kincskereső játékok, arcfestés, interaktív bűvészshow és adventi kézműves foglalkozások lesznek. A Mikulást egy feldíszített vasúti kocsiban lehet meglátogatni. További infók itt.

Cikkajánló