Isten éltesse Lajos bátyánkat!

Az MTSZ tiszteletbeli elnöke, Thuróczy Lajos 2015. augusztus 28-án tölti be életének 90. évét. Lajos bátyánk ennek a szép, hosszú életnek jelentős részét a hazai természetjárásnak szentelte.

Szerző:
TM
Fotó:
Dabis Balázs Silvius
Jónás Szabolcs
2015. augusztus 27.

Az MTSZ tiszteletbeli elnöke, Thuróczy Lajos 2015. augusztus 28-án tölti be életének 90. évét. Lajos bátyánk ennek a szép, hosszú életnek jelentős részét a hazai természetjárásnak szentelte.

A fiatal turisták számára talán elképzelhetetlen, hogy itt él, sőt dolgozik velünk egy tiszteletre méltó doyen, aki ott volt 1933-ban Gödöllőn a cserkészek világtalálkozóján, hogy többedmagával együtt az 1950-es évek elején ő lehelt életet az Országos Kéktúrába, elindítva azt a mozgalmat, amely kultikussá tette Magyarország leghosszabb turistaútját.

 

Ennél már csak az hihetetlenebb, hogy a hazai körökben nagy tiszteletnek örvendő Lajos bácsi jelenleg is aktívan dolgozik. Tanácsaival, ötleteivel a mai napig formálja a magyar turistaélet alakulását, átadókon, ünnepségeken vesz részt, ahol nem hétköznapi stílusú beszédeivel, megszólalásaival megnevetteti közönségét, de el is gondolkodtatja.

 Thuróczy Lajos a piliscsabai Dévényi Antal-kilátó átadásán

 

Születésnapját megelőző hetekben Thuróczy Lajossal az átadás előtt álló Galyatető Turistacentrumban és a Galya-kilátón készítettünk interjút. Lajos bácsi akkor látta először a megújult létesítményeket, és a zord időjárás ellenére, még a kilátó legfelső szintjére is feljött stábunkkal. 

 

Erről a szép napról készült rövid filmes összefoglalónkkal kívánunk neki boldog születésnapot és tisztelettel köszönjük azt a sok munkát, szép pillanatot, amelyekkel az elmúlt időszakban ő ajándékozott meg minket.

 

Lajos bácsi első látogatása a Galyatető Turistacentrumban from Turistamagazin on Vimeo.

Thuróczy Lajos, a Magyar Természetjáró Szövetség tiszteletbeli elnöke, a hazai természetjárás egyik legismertebb doyenje 2015 augusztusának végén tölti be életének 90. esztendejét. Születésnapja előtt megmutattuk neki a Galyatető Turistacentrumot és a Galya-kilátót is. Lajos bácsit első benyomásairól faggattuk, és a magyar turisták nevében, ezzel a videóval köszöntjük ezen a szép évfordulón.

 

Thuróczy Lajos munkájáról online magazinunk is gyakran számolhat be

Az MTSZ tiszteletbeli elnökéről 2014-ben portréfilmet is forgattunk

 

 

Cikkajánló