Január végétől lehet jelentkezni a nyári vándortáborokba

Rengeteg élmény és öt új útvonal is várja a vándortáborba jelentkező iskolásokat és kísérőiket az ország legszebb tájain. Január 28-ától lehet jelentkezni a nyáron induló programokra. 

Szerző:
Vándortábor 2019 sajtóközlemény
Fotó:
Facebook / Erdei Vándor
Facebook / Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség - Maketusz
2019. január 18.

Rengeteg élmény és öt új útvonal is várja a vándortáborba jelentkező iskolásokat és kísérőiket az ország legszebb tájain. Január 28-ától lehet jelentkezni a nyáron induló programokra. 

Összesen már 19 helyszín és három mozgásforma közül választhatnak a diákok és tanáraik. Az Országos Erdészeti Egyesület által szervezett erdei vándortáborokban a Bakony, a Börzsöny, a Mátra, a Mecsek és a Pilis vadregényes erdeiben kalandozhatnak a diákok, miközben a szervezők megkezdték két új útvonal kialakítását a Vasi-hegyháton és a Zemplénben.

 

 

A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség bringás táboraiban idén szintén két új nyomvonalon kerekezhetnek a Balaton-felvidéken, valamint a Bükk-Aggtelek térségben. A páratlan szépségű helyek mellett megmaradnak a tavalyi népszerű útvonalak is, mint az Őrség, a Felső-Tisza-vidéke, a Körösök völgye, valamint a Palócföld.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség által szervezett vízi vándortáborba jelentkezők idén is az Alsó-Dunán, a Mosoni-Dunán, a Szigetközben, a Felső-Tiszán, a Bodrogon és a Dunakanyarban hódíthatják meg a hazai folyókat. Új helyszínként pedig a vadregényes Tisza-tó kapcsolódik be a programba, ahol Sarud központtal szerveznek élménydús táborokat.

 

 

Egységesen 25 000 forintos részvételi díjért vehetnek részt a diákok a táborokban, amely tartalmazza a teljes ellátást, a szállást és a táborokhoz tartozó egyéb programok belépődíjait is, valamint a kerékpárokat és hajókat, illetve az ehhez tartozó felszereléseket. Az állam által támogatott Vándortábor Program különösen kedvezményes áron nyújt egyhetes nyaralási lehetőséget az általános iskolás és középiskolás fiataloknak.

 

 

Az első egyhetes turnus 2019. június 15-én indul. Ezt követően vándortábori útvonalanként változó időpontokban, a jelentkezési felületeken található naptárban látható napokon lehet indulni augusztus 12-ig.

 

A vándortáborokra jelentkezni január 28-ától a www.vandortabor.hu-n lehet, bővebb információt is ezen az oldalon találsz. A jelentkezés a táborhelyek megtelte után, de legkésőbb 2019. április 30-án zárul le. Érdemes már január végén figyelni a weboldalt, és mielőbb jelentkezni, mert a vándortáborok egyre népszerűbbek, és hamar betelhetnek a helyek.

 

Kapcsolódó cikkünk:

Már lehet jelentkezni a Bringásvándor túravezető-képzésre


 

Cikkajánló