Kezdődik a gemenci nász!

Túravezetők és szakemberek kalauzolják az érdeklődőket az esti túrákon.

Szerző:
forrás: MTI és gemenczrt.hu
Fotó:
rgbstock.com
2013. augusztus 25.

Túravezetők és szakemberek kalauzolják az érdeklődőket az esti túrákon.

 

 

Időpontok

Időpontok:
augusztus 30., péntek
augusztus 31., szombat
szeptember 6., péntek
szeptember 7., szombat
szeptember 13., péntek
szeptember 14., szombat

 

 

Program:
17:00 Trófea bemutató
17:30 A gemenci szarvasok - filmvetítés
18:00 Indulás az Ökoturisztikai Központból

 

 

 

Az Erdei Vasút szerelvényeivel a Gemenci erdő „leghangosabb” erdőrészeibe juthatnak el a látogatók. A vonatok kb. 21:00 órakor érkeznek vissza Pörbölyre.
 

A gímszarvas bikák bőgését hallgathatják meg az elkövetkező hetekben azok, akik részt vesznek a a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központja által szervezett túrákon.

 

Augusztus utolsó hétvégéjén, valamint szeptember elején részletes programmal és felkészült szakemberekkel, túravezetőkkel várják mindazokat, akiket a gímszarvasok nászát hirdető különleges szarvasbőgés érdekel.

 

A szürkületben induló és késő este befejeződő szarvasbőgés-hallgató túrák a gemenci erdő vadregényesen csodás helyszínén, a világrekorder gímszarvasok hazájában mutatják meg ezt az évenként csak egy időszakban tapasztalható jelenséget.

 

A túrák a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központjából, Pörbölyről indulnak. A szarvasbikák hangjától zengő erdőt nemcsak a gemenci erdei vasúttal lehet megközelíteni, hanem az erdőgazdaság lovasfogataival is. A program szervezői előzetes bejelentkezés alapján tudják fogadni a kirándulókat.

 

Cikkajánló