Környezeti nevelés a legmodernebb eszközökkel - A Kölyök Fészek Erdei Iskola

Gyönyörűen felújított oktató- és szálláshelyekkel, gazdag és modern eszköztárral, valamint rendkívül széles programkínálattal várja a gyerekeket az alsómocsoládi Kölyök Fészek Erdei Iskola. Az intézménynek a Baranya megye északi csücskében található Hét Patak Gyöngye Natúrpark ad otthont.

Szerző:
Hidvégi Brigi (erdeiiskolaalsomocsolad.net)
Fotó:
Alsómocsoládi Községfejlesztő és Szolgáltató Nonprofit Kft.
2014. október 3.

Gyönyörűen felújított oktató- és szálláshelyekkel, gazdag és modern eszköztárral, valamint rendkívül széles programkínálattal várja a gyerekeket az alsómocsoládi Kölyök Fészek Erdei Iskola. Az intézménynek a Baranya megye északi csücskében található Hét Patak Gyöngye Natúrpark ad otthont.

A Kölyök Fészek Erdei Iskola egyediségét nemcsak a természeti értékeknek köszönheti; kiemelkedőnek számít felszereltség tekintetében is. A gyerekeket szépen felújított épületben fogadják, az oktatás pedig modern eszközök segítségével történik. Az iskola rendelkezik például fényerős csillagászati távcsővel, amely felülmúlhatatlan élménnyé varázsolja az éjszakai égbolt csillagképeinek, gázfelhőinek fürkészését.


Az erdei suli Nemzeti Alaptantervhez igazodó minősített moduljaiból szabadon összeállítható a gyerekcsoport korához és igényeihez leginkább idomuló program. A Kölyök Fészeknek otthont adó Alsómocsoládi Turisztika Központban jövő év február-március környékén várhatóan megnyit a Virtuális Természettudományok Otthona is, ahol a gyerekek észrevétlenül tanulva, játékos feladatokon keresztül ismerkedhetnek meg a különböző tudományágakkal. Interaktív táblák, logikai játékok, számkombinációs ajtók fejlesztik majd a feladatmegoldó- és tanulási képességet.

 

 

Az iskola a létesítmény teületén kívül is számos programot kínál


A Kölyök Fészek elsősorban általános iskolás gyerekek számára kínál programot. A hagyományos modulok között szerepel az erdő, a vizek élővilágának valamint a település történelmének és mindennapjainak megismertetése, a környezettudatos gondolkodásmód fejlesztése, a kőzetek, ásványi anyagok bemutatása, illetve a tájékozódás megtanulása térkép és iránytű segítségével. Rendhagyó, újszerű programokban is az élen jár az erdei iskola: ilyen a kincskeresés, melynek során rímbe szedett utalások alapján kell eljutni a célig, vagy éppen az átlátszó drótfonatos kerítésből épült labirintus, mellyel nem sok hasonló intézmény büszkélkedhet. Korhű ruhákban kipróbálható az íjászat; kenuzni, kerékpározni, lovagolni és lovaskocsizni is lehet. A kézműves foglalkozások között az agyagozás és a gyertyaöntés is szerepel. A „Rigac tanya” program keretein belül a gyerekek a fák lombkoronáin játszhatnak, pihenhetnek.

 

Bővebben az erdei iskola honlapján tájékozódhatsz.

 

Elérhetőségek

 

Alsómocsoládi Turisztika Központ
Kölyök Fészek Erdei Iskola
Alsómocsoládi Községfejlesztő és Szolgáltató Nonprofit Kft.
Cím: 7345 Alsómocsolád, Rákóczi u.21
Tel: +36-72/451-702
Tel: +36-30/908-3557
Fax: +36-72/451-748
E-mail: turizmus@alsomocsolad.hu

 

 

A gyerekeket szépen felújított épületben fogadják, az oktatás pedig modern eszközök segítségével történik.

 

Mi vár rád az erdei iskolában?
- Jövő évtől Virtuális Természettudományok Otthona
- Erdei tornapálya, ügyességi élményösvény
- Kemencés vacsora
- Labirintus
- Alsómocsoládi Vendégház: 3 db két ágyas szoba és 1 db franciaágyas szoba; Alsómocsoládi Vendégház tetőtér: 8 db szoba 32 férőhellyel, Ifjúsági szállás: 3 db emeletes ágyakkal felszerelt, 10, 16 és 18 fős összkomfortos hálóhelyek
 
 

 

 

Ezekbe kóstolhatsz bele…
- Tájékozódás térkép és iránytű segítségével, csillagászati és földtani alapismeretek, kőzetek, ásványi nyersanyagok megismerése, fűszer-, és gyógynövények
- Íjászat, kenuzás, kerékpártúra, lovaglás, lovas kocsizás
- Éjszakai csillagtúra
- Gyertyaöntés, agyagozás, kemencés foglalkozás
- Madárgyűrűzés, madármegfigyelés

 

 

A többi erdei iskoláról szóló cikkünket itt olvashatod.

 

 

Cikkajánló