LECSÓFESZTIVÁL LOVASBERÉNYBEN

Hagyományteremtő céllal lecsófőző versenyt szervezünk a lovasberényi kastélyparkban a szokott helyen, 2012. szeptember 15.-én szombaton, 9 órától.

2012. szeptember 14.

Hagyományteremtő céllal lecsófőző versenyt szervezünk a lovasberényi kastélyparkban a szokott helyen, 2012. szeptember 15.-én szombaton, 9 órától.

LECSÓFESZTIVÁL és erdei MESETÚRA

 

Hagyományteremtő céllal lecsófőző versenyt szervezünk a kastélyparkban a szokott helyen. A bográcsba valót, tűzifát mindenkinek magának kell biztosítania. Az elkészült finomságokat zsűritagok értékelik és díjazzák. A főzőcsapatok 15-órától sorversenyeken vehetnek részt a kastély melletti pálya területén. Ha van olyan résztvevő, aki nem tud, vagy nem akar lecsót főzni , viszont enni szeretne, mi megfőzzük részére! A hozzávalókat (hagyma, zsír, paprika, paradicsom, kenyér, kolbász vagy tojás, evőeszközök) a start állomáson le kell adnia a túrára való nevezésnél.
 

Amíg a felnőttek megfőzik ebédre a finom lecsót, addig a gyerekek és kísérőik az elvarázsolt angolparkban mesetúrán vehetnek részt. A túrára 10-13 óráig lehet nevezni, az útvonal a Kis-tótól a Gálós-tóig tart, időtartama körülbelül egy-másfél óra. A megelevenedett meseszereplők tíz állomáson várják a túrázókat ahol különböző ügyességi feladatok teljesítése után apró ajándékokkal jutalmazzák a kicsiket. A kísérő felnőttek számára is akadnak feladatok egy-egy állomáson, ezért mindenki kényelmes cipőben és ruházatban, ivóvízzel ellátva induljon útnak!
 

A részvétel ingyenes,gyere barátaiddal-családoddal,munkatársaiddal a lecsófesztiválra és érezzétek jól magatokat a programokon! A rendezvény ideje alatt a zenét Dj Bory Roby szolgáltatja, igénybe vehető arcfestés és büfé is várja az érdeklődőket.
(Eső esetén a teljes program 2012.szeptember 16.-án vasárnap kerül megrendezésre!)

 
Cikkajánló