​Madaras fotópályázat amatőröknek és profiknak

A Madarak fényben és árnyékban 2020 címmel meghirdetett pályázat eredményhirdetése november 28-án, a Tatai Vadlúd Sokadalom napján lesz.

Szerző:
Turista Magazin
Stscope.hu
Fotó:
Adobe Stock (kiemelt kép - illusztráció)
2020. július 29.

A Madarak fényben és árnyékban 2020 címmel meghirdetett pályázat eredményhirdetése november 28-án, a Tatai Vadlúd Sokadalom napján lesz.

A Tatai Vadlúd Sokadalmat már 20 éve szervezi a Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságával és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettel közösen csaknem 150 önkéntes segítségével. A támogatóknak köszönhetően a Sokadalom évről évre egyre gazdagabb, színvonalas szakmai programot kínál az érdeklődőknek.

A rendezvény főtámogatója az Envirotis Holding Zrt. A cégcsoport szervezésében hirdetik meg az Envirotis - Madarak fényben és árnyékban - 2020 fotópályázatot. Pályázni olyan fotókkal lehet, amelyeket nem neveztek be más kiírásra. Csak etikus elvek alapján fotózott képeket fogadnak el a szervezők, azaz olyanokat, amelyek készítésekor a fotós a madarakat szaporodásukban, pihenőhelyükön, vagy természetes mozgásukban nem akadályozta. A pályázat nyitott, sem fotós szakmai múlthoz, sem életkorhoz nem kötött. A kiírás részletes feltételei a pályázat weboldalán olvashatóak.

Képeket a két hónapos pályázati időszak alatt lehet beküldeni: 2020. július 20. és 2020. szeptember 20. között. Az eredményhirdetés helyszíne és időpontja a Tatai Vadlúd Sokadalom, 2020. november 28. A pályázat értékelését egy héttagú zsűri végzi, melynek elnöke Potyó Imre, környezetkutató, természetfotós. Az értékes díjak mellett az Envirotis Holding publikációs lehetőséget is biztosít a pályázóknak, a legjobb fotókat a pályázat honlapján túl egy színvonalas albumban, valamint kiállításon is bemutatják.


Cikkajánló