Magyar farkasok lábnyomán december-januári számunkban

Az év utolsó Turista Magazinjában mindent elárulunk a bivakolásról, aggteleki farkasok nyomába eredünk, és bemutatunk tíz gyönyörű hazai templomot, amelyek különleges hangulatukkal hívogatnak.

Szerző:
TM
2016. november 30.

Az év utolsó Turista Magazinjában mindent elárulunk a bivakolásról, aggteleki farkasok nyomába eredünk, és bemutatunk tíz gyönyörű hazai templomot, amelyek különleges hangulatukkal hívogatnak.

December-januári összevont lapszámunk nemcsak címlapjában tükröz téli hangulatot. A karácsonyi szelekcióban ajándékötleteket szeretnénk adni azoknak, akik nem tudnak dönteni, minek örülne legjobban túrázni szerető ismerősük, mozgásban rovatunk pedig a leguniverzálisabb téli sport, a sífutás rejtelmeibe vezeti be az olvasót.

 


Ha olyan elvetemült túrázó vagy, aki még a farkasordító hidegben sem ódzkodik attól, hogy a szabad ég alatt töltse az éjszakát, magazinunkban most minden ezzel kapcsolatos hasznos információhoz hozzájuthatsz. Apropó: farkasok. Kevesen tudják, de hazánk északi részében is él belőlük néhány; ezúttal az Aggteleki-karsztra utaztunk el, hogy felderítsük, merre járnak a kivételes állatok, és Szabó Ádám zoológiai referenst is kifaggattuk a témáról.

 


Templomok, amelyeket életedben legalább egyszer látnod kell - nem véletlenül adtuk ezt a címet aktuális toplistás összeállításunknak, most ugyanis olyan építészeti különlegességeket ajánlunk a figyelmedbe, mint a szilvásváradi református körtemplom vagy a bélapátfalvai ciszterci kolostor.

 


Az év elején indult, mostanra megszokott állandó rovatainkkal is jelentkezünk. A Messzelátóban a Boldog Özséb-kilátó körpanorámáját csodáljuk meg, A Hónap Turistaházában pedig a mecseki Erdő Házát mutatjuk be. Rejtett kincsekkel is készültünk: bejárjuk a Velencei-hegység lejtőin fekvő Nadapot és elkalauzolunk a szabadkígyósi kastélyhoz.

 


A Zöldhullámban most a farkasok mellett a fenyőpintyeket mutatjuk be, a Ti Írtátok rovatban pedig Bolíviában kalandozunk. Ezennel az Élet a Kéken rovat utolsó részéhez érkeztünk, és megtesszük a hátralévő kilométereket az Alföldi Kéktúrán, bezárva az Országos Kékkört.

Cikkajánló