Már lehet jelentkezni a vándortáborokba

Az idei év egyik legjobb híre volt, hogy a kormány újjáéleszti a vándortáborokat. Mostantól lehet jelentkezni a nyáron induló programokra.

Szerző:
Pilisi Parkerdő Zrt.
Fotó:
123rf.hu
2017. április 21.

Az idei év egyik legjobb híre volt, hogy a kormány újjáéleszti a vándortáborokat. Mostantól lehet jelentkezni a nyáron induló programokra.

 

A magyar kormány támogatásával létrehozott Vándortábor program régi hagyományokat elevenít fel, és lehetőséget nyújt a hazai diákok számára, hogy erdei és vízitúrázás közben fedezzék fel Magyarország természeti és kulturális értékeit. A túrák a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és az Országos Erdészeti Egyesület szervezésében, együttműködésében valósulnak meg.


A vízi vándortáborokban összesen négy útvonalon, a Dunán, a Mosoni-Dunán, illetve Északkelet-Magyarországon, a Tiszán vehetnek részt a gyerekek. A 6 napos, 5 éjszakás tábor ára fejenként 18 000 forint.

 


Az erdei vándortáborok esetében 5 útvonalon, a Mátrában, a Börzsönyben, a Pilisben, a Bakonyban és a Mecsekben, mintegy 130 túra indítására lesz lehetőség. Minden útvonalon 6 éjszakát és 7 napot töltenek majd el az iskolai csoportok, ennek részvételi díja fejenként 22 000 forint.


A vándortáborokra való jelentkezéssel párhuzamosan indulnak a kísérő pedagógusoknak szóló, a Testnevelési Egyetem akkreditált vándortábor-túravezetői tanfolyamok.


Jelentkezni a www.vandortabor2017.hu-n lehet, bővebb információt is ezen az oldalon találsz.

 

Kapcsolódó cikkünk:

Megint lesznek vándortáborok

 

Cikkajánló