Még lehet jelentkezni az EKE jubileumi, 30. Vándortáborába

Az Erdélyi Kárpát-Egyesület (EKE) legnépszerűbb rendezvényét idén a kolozsvári tagszervezet szervezi Sztánán, augusztus 1. és 6. között. Rengeteg program várja az érdeklődőket, amire bárki jelentkezhet!

2023. július 14.

Az Erdélyi Kárpát-Egyesület (EKE) legnépszerűbb rendezvényét idén a kolozsvári tagszervezet szervezi Sztánán, augusztus 1. és 6. között. Rengeteg program várja az érdeklődőket, amire bárki jelentkezhet!

A nagy hagyománnyal bíró és népszerű EKE Vándortábort minden éveben más erdélyi helyszínen rendezik meg: idén Sztánán várják a természetjárókat. Sztána, a legkisebb kalotaszegi Árpád-kori falu két nevezetes tájegység – Kalotaszeg és a Szilágyság – határán fekszik, így a résztvevőknek lehetőségük lesz mindkét csodás környezettel megismerkedni.

A hatnapos vándorlásra bárki jelentkezhet, a Magyarországról érkező résztvevők a Debrecenből induló autóbusszal érkezhetnek a táborba. A busz július 31-én, hétfőn indul a vasútállomás melletti posta elől, és 6-án, vasárnap indul vissza Debrecenbe. Az oda-vissza utazás költsége 15 ezer forint. Még vannak szabad helyek! További infók itt.

Rengeteg túra közül választhatunk
Huszonöt eltérő tematikájú, hosszabb-rövidebb túraprogram közül válogathatnak a résztvevők. A szervezők külön ügyeltek arra, hogy mindenki találjon köztük kedvére valót, akár gyalogtúrázni akar, akár történelmünk jeles helyeit szeretné jobban megismerni, vagy kerékpáros, illetve lovas kalandokra vágyik.

A túraprogramokból nem marad ki a Meszes- és a Réz-hegység, az Öreghavas, a Jád völgye, valamint a Meleg-Szamos völgyében kialakult tó melletti túra sem. Rövid látogatásra hív a Szelek barlangja, valamint a Nagy-Magyar- és a körösrévi Zichy-barlang is, hogy csak párat említsünk a rengeteg élmény közül.További részletek a Vándortábor honlapján.

Színes programkínálat
A túrák mellett délutánonként színes programkínálattal készülnek a szervezők, illetve szombaton sem hagyják unatkozni a táborozókat. Honismereti vetélkedők, előadások, vetítések, színpadi fellépések, koncertek várják a kikapcsolódni vágyókat. A szervezők a gyerekekre is gondoltak, számukra kézműves foglalkozást, táncoktatást, természetismereti foglalkozást rendeznek.

Érdemes előre regisztrálni

Akik előre beregisztrálnak az EKE Vándortáborba július 23-án éjfélig, és ki is fizetik nevezési díjukat július 24-én 18 óráig, kedvezményben részesülnek. Ezután már csak a helyszínen lehet beregisztrálni és befizetni a részvételi díjat, felárral. A túrák díját mindenkinek a helyszínen kell kifizetnie.

Kedvezményes nevezési díjak (július 23-án éjfélig)

  • 6 év alatti gyerekeknek: ingyenes (nem tartalmazza a kiadványokat és az ajándékot)
  • 6-18 év közötti gyerekeknek: 80 lej (6400 Ft)
  • 19-25 év közötti fiataloknak: 100 lej (8000 Ft)
  • EKE-, MKE-, VTSZ-, PKE-, KEE-, DAKE-, ERA-tagoknak: 130 lej (10 400 Ft)
  • Nem EKE-tagoknak: 230 lej (18 400 Ft)

Helyszíni nevezési díjak

  • 6 év alatti gyerekeknek: ingyenes (nem tartalmazza a kiadványokat és az ajándékot)
  • 6-18 év közötti gyerekeknek: 100 lej (8000 Ft)
  • 19-25 év közötti fiataloknak: 120 lej (9600 Ft)
  • EKE-, MKE-, VTSZ-, PKE-, KEE-, DAKE-, ERA-tagoknak: 150 lej (12 000 Ft)
  • Nem EKE-tagoknak: 250 lej (20 000 Ft)

Azoknak, akik nem szeretnének a tábor teljes időtartama alatt a táborban tartózkodni, javasolt a napijegy kiváltása.
Napijegy: 70 lej (tartalmazza a kiadványokat és az ajándéktárgyat).

Egyéb kedvezményekről és részletekről a rendezvény honlapján olvashattok.


Cikkajánló