Meglepetések a Kab-hegyen

Aki rég járt a Kab-hegyen most biztos lehet abban, hogy sok újdonságot vár rá. Nyáron új kilátót, most pedig egy bringautat adtak át a természetjáróknak.

Szerző:
forrás: VERGA Zrt.
Fotó:
VERGA Zrt.
2013. szeptember 12.

Aki rég járt a Kab-hegyen most biztos lehet abban, hogy sok újdonságot vár rá. Nyáron új kilátót, most pedig egy bringautat adtak át a természetjáróknak.

”A jövő a kezünkben van” című nagyszabású közjóléti fejlesztéseinek keretében avatták fel szeptemberben a VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. az új 40 km hosszú kerékpárutat és az erdei tornapályát. Az 559 méter magas hegyet körbeölelő útra az Ajka-Csinger, Jókai elágazójától induló erdészeti úton lehet ráhajtani.

 

A kerékpárút mentén térképes és irányító táblákat helyezett ki a VERGA Zrt., továbbá pihenőhelyeket alakított ki kettő esőbeállóval. A kerékpárúthoz kapcsolódóan, a Hubertus Erdészeti Erdei Iskola mellett erdei tornapályát hoztak létre 11 állomással és felújították a tanösvényt is Sárcsi-kúton. A VERGA Zrt. a térség komplett turisztikai fejlesztését valósította meg. A beruházások összértéke 10 millió Ft volt.

 


Az átadó ünnepség napján hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal rendezték meg a Déli-Bakony legmagasabb pontján célba érő VERGA Kab-hegyi Kerékpáros Időfutam versenyt. A verseny célja a kerékpározás, mint rekreációs sport és aktív kikapcsolódás népszerűsítése, a térség kerékpáros aktivitásának növelése volt. A verseny rajtvonalát az ajkai Hubertus Erdészeti Erdei Iskolánál jelölték ki.

 


A kab-hegyi kerékpárutat és az erdei tornapályát Lasztovicza Jenő országgyűlési képviselő, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke, valamint Tengerdi Győző, a VERGA Zrt. vezérigazgatója adta át. 

 

 

A térkép kattintással nagyítható

Cikkajánló