Mentorprogram fiatal természetfilmeseknek

Ha van egy jó ötleted, dolgozd ki, készíts belőle egy pár perces videót, és küldd be a Természet- és Tudományos Ismeretterjesztő Filmterv Pályázatára. 

Szerző:
Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő
Fotó:
Biszkup Miklós
2017. március 15.

Ha van egy jó ötleted, dolgozd ki, készíts belőle egy pár perces videót, és küldd be a Természet- és Tudományos Ismeretterjesztő Filmterv Pályázatára. 

A Filmterv pályázat a gödöllői természetfilm-fesztivál filmszakmai szekcióin belül, a 2017-ben indított Mentorprogramjában került kiírásra. A Mentorprogram kiemelt célja, hogy a fiatal alkotókat a film elkészítésének teljes folyamatában segítse (forgatókönyv, újabb pályázatok elkészítése, produkciós menedzsment és technikai segítségnyújtás). A pályázatra kiemelten olyan filmterveket várnak a szervezők, amelyekkel alkotójuk eddig nem pályázott más hazai vagy külföldi szervezethez (ugyanakkor nem kizáró ok, ha előzetes pályázaton már részt vett).

 

 

A beadott pályaműnek tartalmaznia kell egy maximum 750 szóból álló szinopszist, bemutatva a film koncepcióját, történetét, főbb szereplőit, illetve egy legalább 2, de max. 10 perces videót, amiben a rendező kötetlen stílusban bemutatja a filmterv témáját, önmagát, céljait, eddigi eredményeit.

 

Pályázhat minden 30. életévét be nem töltött hazai és külhoni magyar alkotó. A pályázat elbírálása során előnyben részesülnek azok a filmtervek, amelyek illeszkednek a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál szekcióihoz (Nemzetközi és Kárpát-medencei Filmszemle). A nevezés ingyenes. Egy alkotó legfeljebb 2 filmtervvel pályázhat.

 

 

A Filmterv Pályázat díja 1 millió forint, amit a nyertes a filmterv továbbfejlesztésére, újabb pályázatokra költhet el.

 

Jelentkezési határidő 2017. május 1. A pályaműveket elektronikus úton a www.godollofilmfest.com Filmterv pályázati oldalra lehet feltölteni.

 

A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő által felkért zsűri azokat a filmterveket fogja díjazni, amelyek közönségbarát, szórakoztató igénnyel készültek, de mégis átélhető és érvényes üzenettel szólítják meg a nézőt. A kiválasztás két körben zajlik: a zsűri a beküldött filmtervekből kiválasztja az általa legjobbnak ítélteket, és azokat a fesztivál idejére meghívja egy prezentációra, ahol az alkotók a filmterveket be tudják mutatni az erre az alkalomra meghívott rendezőknek és producereknek. A nyerteseket a fesztivál gáláján hirdetik ki.

 

A Filmterv pályázatról bővebb információkat ide kattintva találsz.


 

Cikkajánló