MINTATERMÉSZET

Egy különleges fotókiállítást ajánlunk most olvasóink figyelmébe. Somogyi Márk a legnagyobb alkotó, a természet műveit fogalmazza újra kamerája segítségével.

Szerző:
Pintér Aukciósház
2015. március 7.

Egy különleges fotókiállítást ajánlunk most olvasóink figyelmébe. Somogyi Márk a legnagyobb alkotó, a természet műveit fogalmazza újra kamerája segítségével.

A fotográfus kiállítása a Pintér Galériában (Budapest, Markó tca 3/B) tekinthető meg. Kiállított képeiről a művész így nyilatkozott:

 

 
"Ha nézem a világot
a világ visszanéz
azt mondom, összevisszaság
ő feleli, teljes egész.
Azt mondom, csupa valótlan
a semmiség ragyog
ő feleli, nézz meg jobban
a valóság én vagyok.
Azt mondom, merő idegenség
sok átsuhanó tünemény
ő feleli, nézz a tükörbe
amit ott látsz, az vagyok én."


Weöres Sándor

"Minta és természet: A Természet az a kimeríthetetlen művész, aki újra és újra, saját magát ismételve és mégis mindig másképp formázva rajzolja át önmagát. Ezeket a részleteket látom meg és ragadom ki fotóimmal mulandó és folyamatosan változó környezetükből, mert tudom, hogy ugyanaz, ugyanúgy, már nem jöhet létre újra; sem a Természetben, sem az ember által.


A kiállítás tükrözi azt a megközelítést, melyet a természet fotózásakor alkalmazok. Célom hogy természetes elemekből komponálva, olykor jelentéktelennek minősülő jelenetekben rejlő csodákra hívjam fel a néző figyelmét. Egyrészt művészi szemmel mutatom be a számomra létfontosságú természetes környezetünket, másrészt felhívom ezzel a közönség figyelmét annak törékeny szépségére. Szeretem azt látni, ha fotóim egyfajta pozitív nyugtalanságot és kérdéseket ébresztenek a nézőben. Úgy gondolom fotóimban nem az az érdekes hogy mit ábrázolnak, hanem hogy hogyan ábrázolják a témát."

Cikkajánló