MTSZ 110 túrák: 7. Túravezetői Találkozó

A 2015 óta megrendezésre kerülő találkozó célja, hogy évi egy alkalommal találkozási lehetőséget biztosítson a túravezetők számára.

2023. december 8.

A 2015 óta megrendezésre kerülő találkozó célja, hogy évi egy alkalommal találkozási lehetőséget biztosítson a túravezetők számára.

Ez az alkalom a túravezetői közösség kapcsolatainak megerősítéséről és a feltöltődésről szól a közösen szervezett élményeken keresztül. A túravezetői találkozót a Bakonyalja Barátai Egyesület szervezte, az alábbiakban az ő beszámolójukat olvashatjuk.

Ahogy minden korábbi találkozó, a mostani is jó hangulatban telt. A tervektől eltérően azonban az időjárási körülményekhez kellett igazítani a találkozó túraútvonalát és a tervezettnél rövidebb, de annál érdekesebb útvonalon jártuk be a kiszemelt területet Várpalota környékén. A Kelet-Bakony egyik kevésbé ismert, de különösen értékes dolomitsziklagyepes részét jártuk be ritkán járt, szinte már elfeledett útvonalon a Baglyas-hegy környékén, mely egyben felfedte a táj szépségét és különleges értékeit is. Túránk során a hely geológiai érdekességeivel is megismerkedhettünk.

A túra után viszont a terveknek megfelelően a pinceszeren folytattuk a találkozót, ahol az egyik pincében már vártak minket mindenféle földi jóval, többek között helyben termelt innivalóval is. Egy közösség számára fontos alkalom az is, amikor egy asztalhoz ülnek a közösség tagjai és nem csak az ételre, de egymásra is időt és figyelmet fordítanak. Ez az alkalom lehetőséget ad arra, hogy bensőségesen lehessen bármiről beszélni, ezáltal erősítse a közösség tagjai között az összetartozást.

A tartalmasan eltöltött találkozó után minden résztvevő feltöltődve indult haza és folytatja tovább túravezetőként az eddigi önkéntes tevékenységét a helyi közösségek érdekében.


Cikkajánló