Őrület - Főzőtanfolyam a sífelvonóban!

Nassfeld sírégió Karintia legnagyobb, legmodernebb síterepe és Ausztria 10 legjobb síterepének egyike, amely évről évre felejthetetlen üdülést garantál vendégeinek. A ‚Nice Surprise’ szolgáltatáscsomag keretében idén is egy szakajtónyi meglepetés várja a síelőket. Egyik közülük a síliftben rögtönzött főzőtanfolyam.

Szerző:
TM.hu
Fotó:
Osztrák Idegenforgalmi Hivatal
2014. október 27.

Nassfeld sírégió Karintia legnagyobb, legmodernebb síterepe és Ausztria 10 legjobb síterepének egyike, amely évről évre felejthetetlen üdülést garantál vendégeinek. A ‚Nice Surprise’ szolgáltatáscsomag keretében idén is egy szakajtónyi meglepetés várja a síelőket. Egyik közülük a síliftben rögtönzött főzőtanfolyam.

Hó! Hó! Hohó!
Nassfeld nemcsak lenyűgöző hegyi panorámája miatt különleges, hanem hóbiztossága is irigylésre méltó. A síparadicsom kiváló mikroklímájának köszönhetően december elejétől egészen április közepéig fehér pompába öltözve várja a téli sportok szerelmeseit a 110 km-es pályarendszeren.

Nassfeld - a "napos oldal"

Síelj ott, ahol rád süt a nap! - Ez akár Nassfeld szlogenje is lehetne, mivel ott átlagban majdnem 100 órával többet süt a nap, mint bárhol máshol Ausztriában. Sőt az okostelefonokra letölthető különböző applikációknak és az információs tábláknak köszönhetően, a síelők és snowboardosok mindig megtalálhatják azt a pályaszakaszt, ahol szikrázó napsütésben csúszhatnak.
A síelésben elfáradtak fantasztikus panorámás napozóteraszokon dizájnos fotelekben pihenhetik ki magukat, miközben a páratlan látványban gyönyörködhetnek „echte Glühweint” iszogatva.

 

 

A síelésben elfáradtak fantasztikus panorámás napozóteraszokon dizájnos fotelekben pihenhetik ki magukat


Őrület! Főzőtanfolyam a síliftben

Nassfeld idén az Alpok leggyorsabb főzőtanfolyamával kápráztatja el vendégeit: a Millennium Expressz utasai a felvonó kabinjaiban 17 perc alatt - amíg a felvonó felér a csaknem 2000 m magasan fekvő Madritsche csúcsára - ízelítőt kapnak a karintiai konyhaművészetből. A vendégek szeme láttára a szakácsok boszorkányos ügyességgel olyan karintiai ínyencségeket varázsolnak az asztalra, mint pl. a karintiai Kasnudl (túróval töltött tészta). Természetesen a Millennium Express végállomásánál megtalálható a minden igényt kielégítő síszervíz - arra az esetre, ha bármi gond lenne a felszerelésünkkel, de a szolgáltatáscsomag részét képezi az ingyenes sítároló is.

 

 

Majdnem 100 órával többet süt a nap, mint bárhol máshol Ausztriában


Igazi kényeztetés a gyermekek számára - síkölcsönzés akár már napi 1 eurótól

Nassfeld most egy különleges ajánlattal örvendezteti meg a gyerekeket, vagy még inkább a szüleiket. A síkölcsönzés a mellékszezonban most csak 1 euróba kerül 14 éves korig. Kölcsönzés felnőtteknek naponta 11 euró, az átlagos osztrák árak töredéke.
Kellemes meglepetés a gyerekeknek s a szülőknek egyaránt. A gyermekeknek nyolc éves korig minden szolgáltatás ingyenes, azaz ők a síterep vendégei. A szezon kezdetétől, december 5-tól december 24-ig, és március 14-től a szezon végéig, 2015. április 12-tól, tehát húsvétkor is, a legkisebbek ingyen szállhatnak meg szüleikkel vagy nagyszüleikkel egy szobában (ellátással együtt), és ingyen síbérletet, síoktatást és sífelszerelést kapnak, és természetesen sisakot is.

 

 

A síkölcsönzés a mellékszezonban most csak 1 euróba kerül 14 éves korig


Nassfeld: A világ leghosszabb sífutóversenye
„Schlag das ASS“ - vagyis Győzd le az ászt! - mottóval 2015. január 16-17-án rendezik meg Nassfelden a világ leghosszabb amatőr sífutó versenyét. A sífutók a verseny során - melyet időközben a Guinness rekordok könyvébe is bejegyeztek - 25,6 km-t tesznek meg, és több mint 6000 m szintkülönbséget győznek le. A résztvevők célja, hogy megdöntsék a legendás sí sztár, Armin Assinger idejét, aki, mint az esemény házigazdája maga is rajthoz áll. A rendezvényt színesíti a Red Bull légi parádé is.

 

 

A korcsolyázás, a jégteke és a hoki kedvelőit a Hermagornál található Pressegger See jege várja


Mozgalmas élet a sípályákon kívül

Hegyen-völgyön mesés túraútvonalakat is bejárhatunk. A csodás téli táj idilli völgyeinek és havas hegycsúcsainak köszönhetően a hótalpas túrák is nagyon népszerűek. A korcsolyázás, a jégteke és a hoki kedvelőit a Hermagornál található Pressegger See jege várja. A szánkósok öt természetes szánkópálya közül választhatnak, ezek közül három éjszakai kivilágítással is üzemel. A hetente megrendezett „színes éjszakai síelés” - az Alpok leghosszabb kivilágított pályáján - gondoskodik arról, hogy este se unatkozzunk. Európa legnagyobb természetes jégtakarójával rendelkező tava, a Weissensee is izgalmas élményeket kínál, nem is beszélve Lesachtalról, a sítúrák és hótalpas túrák Eldorádójáról.
 

Cikkajánló