Öt hely, ahol a legjobban hangolódhatsz az ünnepekre

Összegyűjtöttünk néhány klassz családi célpontot, ahol garantáltan megjön a karácsonyi hangulatod.

Szöveg:
Fotó:
Adobe Stock (Kiemelt kép)
2023. december 7.

Összegyűjtöttünk néhány klassz családi célpontot, ahol garantáltan megjön a karácsonyi hangulatod.

1. Az ország mézeskalácsfalva

A Baranya megyei Geresdlakon minden évben megépítik a falu mását mézeskalácsból. A terepasztal évről évre részletesebb lesz: az épületek mellett már a polgármestert és a helyi focicsapatot is felfedezheted rajta. A Geresdlaki Mézeskalács Falu előzetes időpontegyeztetést követően tekinthető meg.Bővebb infó itt.

2. Közép-Európa legnagyobb betleheme

Tudtad, hogy Somogy megyében található Közép-Európa legnagyobb betleheme? A vörsi Szent Márton-templomban advent első vasárnapjától január végéig csodálhatod meg a gipszből készült ember- és állatfigurákból, illetve természetes anyagokból álló kompozíciót. A programot egy jó kis forraltborozással is ki lehet egészíteni, a községben ugyanis adventi vásárt tartanak a templom közelében. Ha meglátogatnád, kattints ide.

3. Az elmúlt kétszáz év díszei

Egész évben nyitva áll, de minden bizonnyal karácsony előtt van a legnagyobb forgalma a szentendrei Karácsony Múzeum és Üzletnek, ahol megvásárolhatod a legcsillogóbb, legszikrázóbb, legkarácsonyibb dekorációt, vagy csak álmélkodhatsz egy sort a diótörők, mikulások, karácsonyfák rengetegén, valamint az 1830-as évektől készült díszeken. A nyitvatartással kapcsolatos infókért katt ide.

4. Karácsony minden mennyiségben

A 24 éve működő gödöllői Karácsonyház kétségkívül az ország egyik legvarázslatosabb téli helyszíne, ahol gyönyörű díszek és kreatív dekorációk, karácsonyi forgatag, körhinta, kézműves programok várják a nagyérdeműt. Belépő nincs, adományozni és vásárolni viszont lehet. Naprakész infókat itt és itt találsz róla.

5. A legikonikusabb karácsonyi vásár

A tippek közül nem hagyhatjuk ki a karácsonyi vásárokat sem, amelyeket rendszerint rengeteg településen megtartanak. A fővárosban több helyen is belefuthatunk kisebb-nagyobb csillogó-villogó vásárokba, de a legautentikusabb a Vörösmarty téri, ami már november 17-től nyitva áll, és december 31-ig várja a látogatókat szokás szerint közös gyertyagyújtással, hatalmas karácsonyfával, ingyenes kisvasúttal, kézműves termékekkel, meg persze forralt borral, punccsal és nagy ételválasztékkal. Részletek itt.


Cikkajánló