Támogatás igényelhető elektromos rásegítésű kerékpár vásárlására

Magánszemélyek pályázhatnak és akár 150 ezer forintos állami támogatás is elérhető.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Adobe Stock
2020. szeptember 24.

Magánszemélyek pályázhatnak és akár 150 ezer forintos állami támogatás is elérhető.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) egy 1 milliárd forintnyi keretösszegű pályázatot ír ki októberben elektromos rásegítésű kerékpárok megvásárlására. Magánszemélyek kaphatnak támogatást, pedálszenzoros kerékpárok vásárlásához maximum 90 ezer forintot, nyomatékszenzoros kerékpárokra pedig 150 ezer forintot, de legfeljebb a jármű árának felét. Ezzel a programmal elsősorban a munkába járást kívánják segíteni, ezért a pályázat benyújtáshoz munkaviszonyt igazoló dokumentum csatolása is szükséges lesz. Kiírók reményei szerint a pályázatra biztosított keretösszeg mintegy 7000 elektromos rásegítésű kerékpár megvásárlását teszi lehetővé.

A keresletet az elérhető, olcsóbb márkák felé szeretnék terelni, ezért a támogatott bringák nem kerülhetnek többe 900 ezer forintnál, és megadott műszaki-környezetvédelmi követelményeknek is meg kell felelniük.

A pályázat lebonyolítását az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. végzi majd. A beadás egyszerűsítése és gyorsítása érdekében a dokumentumokat kizárólag elektronikus úton lehet majd benyújtani - derül ki az ITM közleményéből.


Cikkajánló