Valley Uprising - Lépj be a Yosemite-völgy sziklái közé premieren!

Végre itt a Reel Rock új egész estés dokumentumfilmje, a Valley Uprising! A mű bepillantást enged a konvenciókkal szakító sziklamászók életébe, és a Yosemite Nemzeti Park égbe nyúló gránitfalai közé kalauzolja a nézőt. Premier 13-án és 14-én a Corvin moziban.

Szerző:
Reel Rock
Fotó:
Reel Rock
shutterstock.com
2014. november 12.

Végre itt a Reel Rock új egész estés dokumentumfilmje, a Valley Uprising! A mű bepillantást enged a konvenciókkal szakító sziklamászók életébe, és a Yosemite Nemzeti Park égbe nyúló gránitfalai közé kalauzolja a nézőt. Premier 13-án és 14-én a Corvin moziban.

A várva várt film, a Valley Uprising a modern sziklamászás hagyományainak történetét meséli el. A helyszín a Yosemite-völgy, Kalifornia: a világ egyik leghíresebb nemzeti parkja, égbeszökő gránitfalakkal. Ez a hely fél évszázada nem más, mint a versengés, kaland és lázadás hatalmas színpada.

 

Háttér
Az amerikai Sender Films napjaink vezető hegyisport-filmkészítő csapata. Dokumentumfilmjeik rendszeresen viszik a pálmát a nemzetközi filmfesztiválokon, 2012-ben elnyerték a Sports EmmyŽ díjat is. A Reel Rock filmek, melyek a maguk műfajában igazi etalonná váltak az elmúlt évtized során, idén kilencedszer indulnak világkörüli turnéra. A Sender Films és a Big UP Productions együttműködéséből született Reel Rock Tour műsorán idén egy egész estés dokumentumfilm szerepel.

A dokumentumfilmben digitálisan animált archív fényképek, látványos mai felvételek és a Yosemite- völgy ikonikus alakjaival készített interjúk segítségével nyerhetünk betekintést azoknak a sziklamászóknak a világába, aki szakítottak minden konvencióval és újradefiniálták az emberi teljesítőképesség határait.

 

A Valley Uprising egy lebilincselő, felejthetetlen történet a Yosemite-völgy sziklamászóiról. Ötven év küzdelem a gravitáció és a helyi hatóság törvényei ellen.

 

A völgy fellázad

 

Az Amerikai Álom: egy kifejezés, amely sokak számára autókkal, gondosan vágott pázsittal es egy zsíros nyugdíjalappal párosul. Ezektől az anyagias elképzelésektől távol azonban létezik egy másik amerikai álom, amely azért fáradozik, hogy megszabaduljon a modern világ kényelmes és biztonságos kötelékeitől és izgalmat, kalandot kínáljon az arra áhítozóknak.

 

 

Az anyagias elképzelésektől távol létezik egy másik "amerikai álom" 

 

A Yosemite Nemzeti Park az a hely, ahol ez az álom a leginkább kiteljesedett. Yosemite gránitfalain a közösségekből kitaszított különcök generációi a „sziklamászó életet” választották. A völgy ködös kempingjeiben egy sajátos, vad kultúra fejlődött ki, amely folyamatos hadban állt a nemzeti park vezetőségének konzervatív nézeteivel. Az ezer méteres sziklafalakon pedig egymást követve generációk versengtek határaikat feszegetve.

 

Premier:
2014. november 13. 19:30, Corvin mozi
2014. november 14. 20:00, Corvin mozi

 

2014. november 15. REEL ROCK 9 a MONKEY Boulder-ben
Valley Uprising filmvetítés: 20:00 - 21:30
Boulder Jam és Reel Rock 9 Afterparty: 22:00 - 02:00
Záróra: 02:00
Az est meghívott vendégei: Váraljai Orsi és a Bikini Boulderers

 

 

Bővebb infó és további vetítési időpontok: reelrocktour.hu/
 

Cikkajánló