Keresés eredménye

Szuper erdei ösvények tavaszi kiránduláshoz – Hétvégi programajánló

Talán mostanság mutatja legszebb tavaszi arcát a természet. A vegetáció berobbant, az erdők csupa zöldek, a rétek pazarmód virágosak. Miért is maradnál otthon? Összegyűjtöttünk pár klassz szabadtéri programot május negyedik hétvégéjére, a vadregényes Gaja-szurdok bejárásától az Aggteleki-karszt és a Kiskunság orchideanéző kirándulásain át a gemenci kalandtúráig.

2022.05.17.

Tökéletes tavaszi kirándulóhelyek – Hétvégi programajánló

Ha most kimozdulunk a szabadba, felfedezhetjük az éledő természet számos apró és színpompás szépségét. Április végén, május elején virágnéző túrák várnak ránk többek között a Mecsekben, a Budai-hegységben, de akár az Alföldön is, miközben az üdezöld erdők hangulatát élvezhetjük országszerte. Ajánlunk pár szuper túrahelyszínt a hétvégére.

2022.04.26.

A legjobb sétálni a tavaszi természetben – Hétvégi programajánló

Virágillat és a zöld ezernyi árnyalata. Zsendül a természet, a madarak füttypárbajt vívnak, ez erdei ösvények ilyenkor talán a leglátványosabbak. Április harmadik hétvégéjén várnak rád a Keleti-Mecsek és a Dél-Alföld legszebb vadvirágai, Miklád lápvidékének különleges élőlényei, a kiskunsági túzokok és egy szuper evezés a Külső-Bédán.

2022.04.19.

Szuper kirándulóhelyek tavaszra – Hétvégi programajánló

Olyan hazai helyszíneket és szabadtéri programokat ajánlunk április első hétvégéjére, amelyek bármikor jobbá teszik a napunkat. A vadregényes bakonyi kirándulástól a cserháti lankákon át a Budai-hegység egyik legszebb gerinctúrájáig klassz és látványos tavaszi célpontokat gyűjtöttünk össze.

2022.03.29.

Szuper hazai kirándulóhelyek tél végi napokra – Hétvégi programajánló

Ébredezik a természet, az enyhe időnek köszönhetően előbújtak a kora tavaszi vadvirágok. A fák ugyan még csupasz ágaikkal nyújtóznak az ég felé, de a levegőben már a tavasz illata. Ilyenkor kár lenne a lakásban punnyadni! Február harmadik hétvégéjére öt klassz tél végi kirándulás a tőzikevirágzástól a hegyesdi mesés panorámáig.

2022.02.15.

Kirándulóhelyek, ahol csodaszép tud lenni a téli táj – Hétvégi programajánló

Február második hétvégéjén jobbnál jobb szabadtéri program közül választhatsz. Kirándulás a Vendvidék legszebb részein, túra a Szentbékkállai-kőtenger látványos „kőszobrai” között, terepmadarászás a Hortobágyon, vagy akár egy könnyű séta a matuzsálemtölgyeiről híres Vátyoni-erdőben is jó választás lehet, ha a természetben töltenél pár órát.

2022.02.09.

A téli természet legjava túrákban – Hétvégi programajánló

A hideg idő senkit se riasszon vissza a természetjárástól. A téli táj látványa különleges élmény. Összegyűjtöttünk néhány hazai célpontot és kirándulóhelyet, amit nem csak hóesés után érdemes felfedezni. Klassz szabadtéri programok közül válogathatunk február első hétvégéjén.

2022.01.31.

Télbarát útvonalak a Mecsektől a Bükkig – Túraajánló

Bár még távolinak tűnik, mégiscsak közeledik a tavasz, amit most, január végén abból érezhetünk leginkább, hogy egyre hosszabbodnak a nappalok. Ez nekünk, túrázóknak külön öröm, hiszen egyre többet lehetünk kint a természetben. A Természetjáró.hu túratippjei közül szemezgettünk.

2022.01.27.