MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2016.09.13. 09:01,   Szöveg: MTI/nimród.hu,   Fotó: nimrod.hu

A vadászat negatív megítélésén változtatnának az új tanösvénnyel

Átadták a Soproni Parkerdő új tanösvényét, ahol kipróbálható vadgazdálkodási berendezések és interaktív információs táblák várják a kirándulókat.

A másfél kilométer hosszú, hatállomásos tanösvény bemutatja az öt vadászható nagyvadfajt, hazai apróvadjainkat, a társas és egyéni vadászatokat, valamint a vadetetést és a vadgondozást. Az útvonal mentén madárodúkat, etetőket és vadleseket is elhelyeztek. A tanösvény kiindulási pontja (Sopron) Brennbergbánya-Ritzing (Récény) határátkelőnél található, nyomvonala pedig követi a magyar-osztrák határszakaszt, érintve a Soproni-hegység legmagasabb pontját, a Magas-bércet (557 m).

 

 

A tanösvény célja az oktatás, illetve a vadgazdálkodás és a vadászat feladatainak megismertetése a közönséggel, hogy változtasson például a szakma sokszor téves és negatív megítélésén – fejtette ki szeptember 9-én az átadón Bánáti László, a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. (TAEG Zrt.) parkerdei és kommunikációs igazgatója.

 

Fotó: nimrod.hu


A tanösvény kialakítása 3 millió forintba került, amit a TAEG Zrt. saját forrásból fedezett. A kiegészítő eszközöket és berendezéseket a Nyugat-magyarországi Egyetem vadgazdamérnök-hallgatói építették meg.
Az átadón bejelentették a TAEG Zrt. legújabb közjóléti beruházását is. A Kőhalmy Tamás professzorról elnevezett Természetismereti Ház és Vadászati Múzeum a Károly-kilátónál létesül, és elsősorban a gyerekekhez szól a vadról, az erdőről, és a vadászatról – írja a nimrod.hu.

 

Sopronban található az ország első tanösvénye, a Ciklámen Tanösvény is, amit 1971-ben hoztak létre.

 

Kapcsolódó cikkeink:

Lopásnak minősül az illegális agancsgyűjtés

Vadbaleset, az autósok rémálma

Halálos vadászbaleset Zalaistvánd külterületén

Puskalövés lepte meg a kirándulókat

Békére törekednek a vadászok

Egyre gazdagabb a vadállományunk

 


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. október
Ángyán Krisztián:
Vintgar-szurdok
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...