MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2017.08.07. 09:30,   Szöveg: mavnosztalgia.hu,   Fotó: Gulyás Attila

Élményexpresszel a Tisza-tóhoz

A MÁV Nosztalgia Kft. augusztus 12-én először indítja el élményvonatát a Tisza-tóhoz. A kirándulóvonat minden korosztályt igyekszik megszólítani, hiszen változatos ökoturisztikai programokat kínál.

Itt található Közép-Európa egyik legnagyobb halastórendszere és egyetlen összefüggő füves pusztája a Hortobágy is, mely egyedülálló kikapcsolódást nyújt az ide érkezők számára. A régi mozdonyok szerelmesei is örülhetnek, hiszen az M40 114-es „Púpos” dízelmozdony húzza majd a különleges, retró hangulatú szerelvényt.

 

Fotó: Gulyás Attila

 

A Tisza-tó régió természeti környezete mindenkit elvarázsol romantikus „vadvízországával”, számtalan szigetével, holtágával, növény- és állatvilágával. A programkínálatban megtalálható a Tisza-tavi Ökocentrum és Madárrezervátum, a Hortobágyi Nemzeti Park és akár egy csónaktúra a Tisza-tavon.

 

Fotó: Gulyás Attila

 

A MÁV Nosztalgia augusztus 12-től közlekedő nyári élményvonatában Standard és Pullman Club osztályon utazhatnak a kirándulók. Továbbá a szerelvényben a DA 6404-es sörkocsi, valamint a hangulatos, Budapest nevet viselő étkezőkocsi közlekedik.

 

Fotó: Gulyás Attila

 

A kirándulóvonat reggel 7.13-kor gördül ki Budapest-Nyugati pályaudvarról, és Gödöllő–Hatvan–Füzesabony–Poroszló–Tiszafüred–Hortobágyi Halastó állomásokat érintve érkezik meg Hortobágyra.

A Tisza-tavi kirándulóvonatra részvételi jegyek elővételben a mavnosztalgia.hu oldalon online foglalással válthatók, személyesen pedig a MÁV Nosztalgia jegyirodájában vehetők meg.

 

Kapcsolódó cikkeink:

Promenád a Tisza-tavon

Bringás Tisza-tó-kerülés


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. szeptember
Herczeg Kinga:
Helix
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...