Keresés eredménye

A Tisza-tó fehéren vakító kis kápolnája

A Tisza-tavat megkerülő gátról érdemes kitérőt tenni a kiskörei hallépcsőtől 10 percre található Szapáry-kápolnához. A békés nyugalmat árasztó kegyhelyen nemcsak egykori miniszterelnökünk sírhelyét találjuk, hanem gyönyörű fákat, egy különleges temetőt, és történeteket a helyiek életéből.

2022.09.26.

Víz felett kanyargó tanösvény a Tisza-tavon

Ha szeretnéd testközelből megismerni a Tisza-tó élővilágát, akkor semmiképp se hagyd ki a víz felett kanyargó, másfél kilométer hosszú Tisza-tavi Vízi Sétányt, amely garantáltan remek kikapcsolódást nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

2022.07.13.

Elstartolt az idei Tisza-tavi PET Kupa

Június 17-én, pénteken délelőtt tizennégy pillepalackokból készült hajóval és kenus különítménnyel startoltak el a hulladékgyűjtő csapatok a III. Tisza-tavi PET Kupán.

2022.06.17.

Időutazás és aranykincsek a Tisza-tó mellett

Százéves víztorony, titokzatos aranykincs, tűzvészt is túlélt templom, Sisi gyönyörű tölgyfái várják a Tiszaszőlősre látogatókat. Mindenképp érdemes betérni erre a Tisza-tó melletti csendes településre, ha egy kis történeti túrára vágytok.

2022.06.12.

Kivirágzott a Tisza-tó

Milliónyi nyári tőzike virít a Tisza-tónál, ha vízre szálltok, sok helyen láthatjátok most az apró fehér pontocskákat a parton, amelyek szőnyegként lepik be az ártéri erdők alját.

2022.05.05.

A Tisza-tó Délibábja

Nagyon is valóságos annak a majd százéves motoros sétahajónak a roncsa, amely a Tisza-tóból bukkan ki minden télen. A kétszer is elsüllyedt Délibáb, úgy tűnik, hogy most már örökre a tóban pihen, mert kiemelni sehogy se tudták. A hajó bejárta a Dunát és a Tiszát, aknákat is szedegetett, de hogy Horthy Miklósnak mi köze van hozzá, az is kiderül most a hajómatuzsálemről szóló történetünkből.

2022.04.01.

Bringás expresszjárat a Tisza-tóhoz

Kifejezetten a kerékpáros turisták fognak örülni az újra zakatoló Tisza-tó expressznek, hiszen a Budapest-Tiszafüred közvetlen járat a tavalyihoz képest már kétszer annyi bringát lesz képes a tóhoz elszállítani.

2022.03.11.

Lenyűgöző jégformák a természetből

Az elmúlt hetek fagyos időjárásának a korcsolyázóknál csak a fotósok örültek jobban, hiszen ilyenkor rengeteg izgalmas jégforma alakul ki a természetes vizeinken. Most ezekből láthattok egy összeállítást.

2022.02.08.

Már lehet jelentkezni az idei PET Kupákra

Idén is három folyótisztító PET Kupa várja a jelentkezőket, hogy a többnapos, jó hangulatú akció során a Tisza, a Tisza-tó és a Bodrog is minél több szeméttől szabadulhasson meg.

2022.02.08.

Rendhagyó természetfilm készül a Tisza-tóról

Három ismert természetfilmes összeállt, hogy megmutassák, milyen az élővilág az ország második legnagyobb tavánál. Az ember alkotta paradicsom forgatása a napokban elkezdődött, és a film előzetese is elkészült. A tervek szerint 2023-ban lesz a bemutatója.

2022.02.04.

Meseszép képeken a havas Tisza-tó madártávlatból

Múlt hétvégén csodaszép fehér köntösbe öltözött az Alföld, és a Tisza-tónál is erősen havazott. Ljasuk Dimitry, aki itt nőtt fel, fogta magát, és körbejárta a tavat, hogy megörökítse ebben a gyönyörű hangulatban. Most ő mesél kedvenc helyéről képei segítségével.

2022.01.14.

Közel 100-an fürdőztek a fagyos Tisza-tóban

Újév alkalmából a világ minden táján hagyomány valamilyen élő vízben megmártózni. Hazánkban is egyre divatosabb ez a szokás, és a Tisza-tó jeges vizébe idén második alkalommal csobbanhattak a lelkes fürdőzők. Mi is ott voltunk, galériánkban pedig megnézhetitek a vidám hangulatú mártózást.

2022.01.10.