MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2014.01.27. 10:56,   Szöveg: Budapesti Természetbarát Sportszövetség és a Pest Megyei Természetbarát Szövetség,   Fotó: Aktron, Kontiki, Gulyás Attila

Gyalogtúrázók XXI. Országos Találkozója

A Dunakanyar barokk gyöngyszemének tartott és az utóbbi évtizedben csodálatosan helyreállított belvárossal büszkélkedő Vácott rendezik idén a XXI. GYOT-ot.

A számos vezetett túrát, turisztikai vetélkedőt, nagybörzsönyi és kismarosi kisvonatozást, tanösvényeket bejáró családi programot kínáló pünkösdi hétvégén a találkozó bármelyik teljesítménytúrájának teljesítése a Cartographia Kupa 2014 füzetében igazolható.


A Naszály lankáin, a váci síkon és a Duna partján a Váci csata emléktúra 40/30/20, a Naszály csúcstámadás, a Vízparti ötvenes 55K és a Vízparti tizenötös 15K túrák teljesíthetők. A túrák során a lombos ártéri erdei kényelmes sétától a Naszály meredek oldalán felfutó kaptatók megmászásának  lehetőségét kínálja Vác város természeti környezete.

 

 

A GYOT keretében a találkozó központi rendezvényétől távolabb – az erdélyi sóbányákat Budával és a Felvidékkel összekötő egykori sóút Pest megyei szakaszán – rendezik meg a Sóút 40, Mendén át Sülysápra 35, Mendére 22 és a Mendei Pünkösd 30/20/10 teljesítménytúrákat.

 

2014. június 6-9. között idén is megrendezzük, a Gyalogtúrázok Országos Találkozóját, amely immár a
XXI-ik. Helyszíne Vác városa, a festői Dunakanyarban a Duna bal partján, ahol nagy szeretettel fogadnak minket és örülnek annak, hogy ilyen rangos eseménnyel tiszteltük meg Őket.

 


A találkozó szervezése már tavaly elkezdődött és most értünk el ahhoz a ponthoz, amikor is kiadhatunk egy előzetes tájékoztató jellegű programot. Ez magába foglalja azokat a tervbe vett túrákat, kirándulásokat,  amelyekkel meg szeretnénk mutatni minden érdeklődőnek, természet szerető embernek, ennek a szép városnak és környékének nevezetességeit és a túrázási lehetőségeit földön és vízen.


A programok időpontjai még csak tájékoztató jellegűek, mert még tart az egyeztetés, engedélyek beszerzése és túrák pontosítása. Azon dolgozunk, hogy február végére a megszokott tájékoztató füzetben megjelentessük a végleges programot pontos árakkal, határidőkkel, jelentkezési lappal.


Várunk minden természetszerető embert, szervezett tagsággal rendelkező, szervezett tagsággal nem rendelkező
gyalogos, kerékpáros, vizes, diák és fiatal, középkorú és szépkorú túrázót.


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. július
Czigány Dávid:
Tornyosuló
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...