MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumGalyakilátó

Hát miért nem mennek busszal? – Cigándtól Kisvárdáig, 3. nap

Indulás után Cigándon már a töltésen lecsapott ránk a vihar, de megvicceltük, és bemásztunk egy elhagyatott présházba. Így a villámlást már páholyból néztük egy nyuszival, aki kitartóan üldögélt a szakadó esőben. 

 

Amikor csitulni látszott a zivatar, beöltöztünk esővédő cuccba: esőkabát, zsákvédő, kamásli, minden, ami kell ilyenkor. Majd néhány perc gyaloglás után, amikor a párától az egész cucc kívül-belül vizes lett, levettük az egész eső elleni „hacukát” magunkról. A vizes, süppedős homokon eltrappoltunk a tiszakanyári hídig, ahol Tóni végre meglátta a Tiszát. A bökkenő az volt, hogy éppen mosták a hidat, így több irányból kaptuk a vízpermetet, mint szerettük volna.

 


Tiszakanyáron teljesen megrökönyödve faggattak minket, hogy mi a fenét bóklászunk ott gyalog. Mondtuk, hogy ez ilyen kéktúra, és gyalogosan tesszük meg az utat. És akkor hangzott el, hogy: „Jó, jó, de hát miért nem mennek busszal?”

 


A boltnál megettük a párizsis vizes zsemlés uzsonnánkat, majd gyors pecsételés után az Anita büfétől folytattuk az utunkat. A nap legszebb szakasza következett hibátlan kéktúrajelzésekkel. Ligetes akácerdő óriás bodzabokrokkal, és három nap óta először árnyékban túráztunk. Csak a hatalmas páratartalom zavart minket, de mire rákanyarodtunk az utolsó szakaszra Kisvárda felé, már a pára volt a legkisebb zavaró tényező, mert itt a szúnyogok is bekapcsolódtak a túrába.

A táj azonban kárpótolt bennünket, és megint rengeteg madarat és őzikét láttunk a csatorna partján. A lírai séta akkor tört meg, amikor beértünk Kisvárdára, és átkeltünk a Shell benzinkút és a Penny Market között. De Kisvárdát akkor is szeretjük, mert a kéktúrázókat a Várfürdő melletti büfében isteni pacallal és gulyással várják a kisvárdi lányok. Nem tévedés, ők így mondják: kisvárdi.

 

  


A vártól hangulatos utcákon kanyarogtunk szálláshelyünkre, a Bástya Panzióba, ahol a hidat mosó cég munkatársai – akik szintén ott laktak – döbbenten nézték, hogy mi gyalogosan érkeztünk meg. Gratuláltak Tóninak, majd mindenki nagyon hamar nyugovóra tért ezután a viharos nap után.

Cigánd–Kisvárda
Vízvételi lehetőség: Tiszakanyár, Kisvárda
Bolt: Tiszakanyár, Kisvárda
Kocsma, cukrászda: Tiszakanyár, Kisvárda

Pecsételőhelyek: Tiszakanyár, Kisvárda

Kísérő: Friesz Mónika

 

Írta: Friesz Mónika

 

 

A tavalyi túráról itt olvashatsz.

 

Legyél te is Tóni túratársa! Az alábbi ímélcímre várjuk a jelentkezéseket időpont-megjelöléssel és elérhetőséggel együtt:

A túranaptárat ide kattintva tudjátok megnézni.

 

Kapcsolódó cikk:
Tóni előző napja 

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
PROGRAMOK
2017. február
H K Sze Cs P Szo V
0102030405
06070809101112
13141516171819
202122
23
242526
2728
program
korlátozás
A hónap fotója
2017. február
Lőrincz Rebeka:
Karácsony hajnala
Gerecse 2017 - Már lehet online nevezni!
A 36. Gerecse 50 távjai 2017-ben sem változnak, a klasszikus 50-es mellett 30, 20 és 10 km-es szakaszok...