Tóni a kéken

2016. május 21.

„Nélküled elindulni? Na, még mit nem!” - Pácintól Cigándig, 2. nap

Nagyon örülünk, hogy egyre többen kísérik figyelemmel Tóni útját. Ilyen a Dorko csapata is. A pólókon olvasható üzenet - ami a címben is szerepel - pedig akár a túra szlogenje is lehetne.

A csapat azt hitte, hogy egy laza 17 km-es túra előtt áll, ehhez képest egy afrikai vadászat hangulatában telt a nap. Hőség és embermagasságú fűvel benőtt utak vártak a társaságra. Anikó mondta a beérkezéskor: „Nem is gondoltam, hogy Cigánd egy metropolisz!”

 


Annak a túrázónak, aki Pácin felől gyalogol harminc fokos melegben az alföldi kéken, hatalmas élmény és megváltás megérkezni Cigándra. A táj gyönyörű, a fű a kéktúra útvonalán nyakig ér.


A jelzést igen könnyű elveszíteni, megtalálni viszont nehéz. Többször elkavarodtunk, és ennek köszönhetően nagyon sok őzikét ugrasztottunk ki a bokorból, akik rémülten menekültek előlünk. A búzamezők meghatározhatatlan zöld színben pompáztak és hullámoztak a szélben.

 


A cigándi gátőrgáz volt az egyetlen épület az út során, amit láttunk. Itt pecsételés után úgy gondoltuk, hogy gyorsan odaérünk a végponthoz, hiszen már láttuk a cigándi templomtornyot, de ezután még bő kétórás gyaloglás következett a perzselő melegben.


Cigándra érve az első vegyesbolt udvarán elterült a kompánia, majd elfoglalta a falu közepén található nádfedeles vendégházat. A településen minden megtalálható, amire egy túrázó vágyik, de a legfontosabb az, hogy szeretik az ide érkező vendégeket.

 

Pácin-Cigánd

Vízvételi lehetőség: csak a szakasz két végpontján, Pácinban és Cigándon
Bolt, kocsma: úgyszintén
Pecsételőhely: cigándi gátőrház
Kísérők: Schaffer Anikó, Szabó Sándor, Zsiborács Etelka, Friesz Mónika

 

Írta: Friesz Mónika

 

 

Legyél te is Tóni túratársa! Az alábbi ímélcímre várjuk a jelentkezéseket időpont-megjelöléssel és elérhetőséggel együtt: turatars@termeszetjaro.hu


A tervezett menetrendet ide kattintva nézheted meg.

 

Tóni előző napja.

Toronyiránt és busszal az Alföldön - Furtától Körösnagyharsányig

Toronyiránt és busszal az Alföldön - Furtától Körösnagyharsányig

2016.06.17.

Furtán elköszöntünk Olgától, aki kikísért minket a falu határába, és bízva abban, hogy profi túrázókkal van dolga, útnak eresztett minket. Addig nem is volt baj, amíg az országúton gyalogoltunk, viszont amikor letértünk a földútra, elvesztettük a jelet, aztán az utat, mert mindent nyakig érő gaz borított.

 

→ Tovább