MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2019.08.13. 14:00,   Szöveg: kerekparosklub.hu,   Fotó: Magyar Kerékpárosklub

Hőtérképen nézheted meg a legkedveltebb városi bringás útvonalakat

A Magyar Kerékpárosklub által szervezett tavaszi Bringázz a munkába! kampány résztvevőinek segítségével létrejött hőtérkép megmutatja, hogy melyek a legbringásabb városaink legnépszerűbb biciklis útvonalai. 

A játékhoz használt Bike Citizens alkalmazásban rögzített utazásokat anonim módon egymásra téve megláthatjuk, merre tekertek a legtöbben. Ebből kiderül, mik a népszerű útvonalak, ahogy azt is láthatjuk, milyen helyeket kerültek el a bringázók – olvasható a Magyar Kerékpárosklub közleményében.

 

Fotó: bringazz a munkába /facebook.com 

A közleményben közölt adatok szerint 5293 ember vett részt a játékban május 6. és 31. között, akik együttesen 483 944 kilométert tekertek le, vagyis 214-szer tekerték körbe Magyarországot a határok mentén.

 

Az öt legtöbbet bringázó város 2019 májusában a biciklis napokat számítva: Budapest, Szeged, Debrecen, Székesfehérvár és Győr, a megtett kilométereket nézve pedig Budapest, Szeged Székesfehérvár, Debrecen és Győr lett. Vagyis Debrecenben több alkalommal ültek bringára, mint Székesfehérváron, ahol viszont nagyobb távokat tekertek a résztvevők.

 

Fotó: Magyar Kerékpáros Klub

 

A hőtérképekből jól látszanak a városok népszerűbb biciklis útvonalai, melyek nem minden esetben követik az adott város úthálózatát. Budapesten például szembetűnő a kijelölt kerékpárutak és sávok népszerűsége, míg például a Nagykörút vékonyabb vonallal szerepel, mint amilyen fontos szerepet tölt be a város életében.

 

Íme, a további hőtérképek:

 

Fotó: Magyar Kerékpáros Klub

 

Fotó: Magyar Kerékpáros Klub

 

Fotó: Magyar Kerékpáros Klub

 

Fotó: Magyar Kerékpáros Klub

 

Kapcsolódó cikkeink:

A balatoni Bringakört már újítják, jön a Budapest–Balaton kerékpárút

Két keréken a Keszthelyi-hegység peremén 
 


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. augusztus
Czigány Dávid:
Tornyosuló
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...