MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya

Legények a gáton…

… és Czégény Viki, aki a gyengébbik nemet képviselte a túracsapatban. Megkezdődött a kánikula az Alföldi Kéktúrán. Természetesen akkor, amikor az út a töltéseken halad kilométereken keresztül, és csak nagyon ritkán talál árnyékot a túrázó. 

 

 

A Réhelyi Látogatóközponttól nehéz szívvel vettünk búcsút, de kárpótolta a csapatot néhány mókás túzok, és a bivalyok is egészen barátságosan nézték Tóniékat. Ecsegfalva felé vettük az irányt, és megkezdődött a 30 km-es tortúra a hőségben. Már annyira meleg volt, hogy Tóni, aki foggal-körömmel ragaszkodik a hosszú katonai nadrágjához, a falu után ledobta azt magáról.

 Közben fokozódott a hangulat, mert Viki magára tekerte az álcakendőjét a meleg ellen, Ricsi pedig bekötötte Viki lábát, mert előjött a napallergiája. Egyre látványosabbak voltak, és az arra haladó traktorosok jókat szórakoztak a látványon.

 Végeláthatatlannak tűnt az út Túrkevééig. Viki közben belázasodott, úgyhogy igazi hőstett volt tőle, hogy ebben a melegben végigcsinálta a napot. Esély sem volt arra, hogy a csapat a magyar–portugál meccsre Túrkevére érjen, ezért telefonon minden ismerős tudósította őket folyamatosan. Túrkevén a Kevirigó vendégházban töltötték az estét, ahol a házigazda a kert végében saját madármegfigyelőt épített, ahonnan hajnalban remekül lehet látni a madarakat.

 Viki csütörtökön pihenőnapot tartott, így a két fiú gyalogolt tovább Mezőtúrig. Folytatódott a forróság, és újabb 20 km a Hortobágy–Berettyó-főcsatorna gátján. Tóniék minden lehetséges helyen megmártóztak, vagy pólót mostak, fürödtek, mert az egész út során sehol sem volt vízvételi lehetőség.

 Nagy volt az öröm, amikor végre beértek Mezőtúrra, ahol a Fekete István Vadásztársaság vadászházában volt a szállásuk, közvetlenül a fürdő mellett. Estig a vadászházban hűsöltek, és rákészültek a következő napokra, amikorra már a hőségriadót is kiadták.

 

Írta: Friesz Móni

 


 

Réhelyi Látogatóközpont–Mezőtúr
Pecsételőhelyek: Réhelyi Látogatóközpont, Ecsegfalva, Mezőtúr
Vízvételi lehetőség, bolt, kocsma: Réhelyi Látogatóközpont, Ecsegfalva, Mezőtúr
Kísérők: Czégény Viki, Gál Richárd

 

Legyél te is Tóni túratársa! A következő ímélcímre várjuk a jelentkezéseket időpont-megjelöléssel és elérhetőséggel együtt:

 

A túranaptárat ide kattintva tudjátok megnézni.

 

Kapcsolódó cikk:
Tóni előző napja
 

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2018. június
Majoros Ildikó:
Kéken is az égig
36. GERECSE 50
Így látták az idei Gerecse teljesítménytúrák résztvevői ezt a borongós, kissé hűvös, húsvét...