MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2013.12.17. 13:22,   Szöveg: termeszetbarat.hu,   Fotó: Horváth Béla, Gulyás Attila

Magyarkút és a Naszály között változott a Kék nyomvonala

Régi probléma oldódott meg a mostani módosítással, a forgalmas 2-es út mától nem része Kéktúra útvonalának. Katalinpuszta határa helyett ezentúl Szendehely belterületi zebráján keresztezzük a főutat.

Magyarkút irányából miután elhagyjuk az erdei kápolnát, bemegyünk Szendehely központjába, ahol autóbuszmegállót, éttermet, múzeumot találunk. A forgalmas 2. számú főutat a biztonságos zebrán keresztezzük, majd leereszkedünk a Lósi-patak völgyébe, ahol jobbra fordulva hamarosan elérjük a Katalinpusztai Kirándulóközpontot. A kéktúra bélyegző az erdei boltban található.

 

Katalinpuszta a régi nyomvonalról

 

A Kirándulóközponttól a Gyadai Tanösvény felső útjával fonódik az OKT útvonala, majd a Bik-kútnál csatlakozik a régi nyomvonalhoz.

 

Függőhíd a Gyadai tanösvényen - ezentúl kéktúra útvonal

 

A Naszály térségében több kisebb útvonal változás történt, illetve történik a közeljövőben, amelyek még nincsenek ábrázolva a turistatérképeken, ezért a tájékozódásra kicsit jobban figyeljünk. A változással egyidejűleg megszűnt az OKT korábbi nyomvonala, valamint a katalinpusztai kocsmában a bélyegzés lehetősége!

 

Nagyítható térkép:

 

 

A munkálatokat Ispánovity Márton és Forgács Péter irányította.
Köszönjük!

 

Kapcsolódó anyagaink:

Kéktúra rovat


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Eddig hozzáfűzött kommentek (1):
escher 2013.12.18. 20:14
Mit csinálok, ha Katalinpusztától kelet felé már teljesítettem, viszont a Nógrád–Katalinpuszta szakasz még nincs meg? A kocsmában tényleg teljesen megszűnik a bélyegzési lehetőség a híres zöld tintás pecséttel? Hogy fogom így folytonosan végigjárni a kéktúrát? Nem szeretnék szakadást a megtett útban, nekem fontos a folytonosság. Mondjuk a lelkem megnyugtatása végett lehet, hogy a látogatóközponttól a piroson visszamegyek Katalinpusztára, és ott szállok fel csak a buszra majd. Vagy van valakinek jobb ötlete?
Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. augusztus
Czigány Dávid:
Tornyosuló
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...