MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2016.06.16. 12:40,   Szöveg: Pilisi Parkerdő Zrt.,   Fotó: Pilisi Parkerdő Zrt.

Már mezítláb is járhatsz Remeteszőlősön

A Bodzaliget Pihenőparkban ezentúl mezítlábas tanösvény várja a gyerekeket. Amellett, hogy felpezsdíti a talp vérkeringését, mozgásfejlesztő gyakorlatokat is lehet rajta végezni, a közeli fűszerkert pedig a szaglást teszi próbára.

Június 4-én avatták fel a Remeteszőlős központjában található Bodzaliget Pihenőpark új, 12 állomásból álló tanösvényét, amely a közelben felújított játszótérrel együtt nyújt játékos-edukációs kikapcsolódást.

 

Fotó: Pilisi Parkerdő Zrt.


A mezítlábas ösvény több burkolattípussal (pl. kavics, homok, murva, fadeszka, tobozok), a természetgyógyászat erejével pezsdíti fel a talp vérkeringését. Ráadásul többek között mozgásfejlesztő gyakorlatok elvégzésére is lehetőséget ad, a közelben lévő fűszerkertnek köszönhetően pedig még a szaglásunkat is próbára teszi. A kivitelezők természetesen a biciklisekről sem feledkeztek meg: egy tölgyrönkből kifaragott kerékpártárolót is elhelyeztek a parkban. A projekt megvalósításában a Pilisi Parkerdő Zrt. Budapesti Erdészete, a Remete Csemete Alapítvány és a Remeteszőlősi Önkormányzat vett részt.

 

Fotó: Pilisi Parkerdő Zrt.


A Pilisi Parkerdő Zrt. fontos feladatának tekinti a környezeti nevelést. Az erdészethez köthető az ország legelső erdei iskolája, és számos tanösvényt is kialakítottak (pl. „Örökerdő a Budai-hegységben” tanösvények, Mogyoró-hegyi tanösvény, Nagy-villámi tanösvény, Telki öreg tölgy tanösvény, illetve a nemrégiben átadott Budakeszi Kalandpark tanösvény). 

 

 

Kapcsolódó cikkeink:

Tanösvények kalandparkba építve Budakeszin

Mezítlábas bajkeverés Tabajdon

Új tanösvény Szurdokpüspökinél


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. augusztus
Czigány Dávid:
Tornyosuló
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...