MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2016.04.28. 13:14,   Szöveg: Pilis Bike,   Fotó: www.schfoto.hu

Tanösvények kalandparkba építve Budakeszin

A Budakeszi Kalandpark mostantól olyan tanösvényekkel vár, amelyeket végigjárva játszva tanulhatod meg, hogy például mekkora egy tarka harkály nyelve, honnan kapta a nevét a macskabagoly, és mit jelent, ha egy madár „szitál”.

Fotó: www.schfoto.hu

 

A gyerekek az élmények mellett hasznos tudással is gazdagodhatnak, ha kipróbálják a Budakeszi Vadaspark melletti kalandparkban kiépített tanösvényeket. A Magyarországon egyedülállónak számító fejlesztés a madarakat, illetve a fatörzsek és lombkoronák élővilágát mutatja be.


A kisebbek (14 éven aluliak) a kalandpark B pályáján haladva megismerkedhetnek Pele Pali történetével, a nagyobbak pedig a D pályán tudhatnak meg rengeteg érdekességet a madarak világáról. Így nemcsak ügyességüket próbálhatják ki, de játszva tanulhatnak a hazánkban élő szárnyasokról és a fákról is. A két tanösvény összesen 23 madárfajról és 3 hazánkban élő pelefajról nyújt információkat, 8 mesterséges költőládát is szemléltetve.

 

Fotó: www.schfoto.hu


A tanösvények a Budakeszi Vadaspark Nonprofit Kft. és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület együttműködésével jöttek létre.

 

 

Kapcsolódó cikkeink:

Vadaspark-látogatás Budakeszin

Pótmama neveli a vadaspark legkisebb malacát

Megújult a Budakeszi Vadaspark emblematikus bejárata


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. október
Ángyán Krisztián:
Vintgar-szurdok
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...