MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2016.03.08. 15:10,   Szöveg: Ágasvári turistaház,   Fotó: MTSZ

Nem várt fordulatok az Ágasvári turistaház körül

Az Ágasvári turistaházban egy sajnálatos csőtörés után szükségessé vált az infrastruktúra teljes újjáépítése – tudtuk meg Juhász Jánostól, a turistaház tulajdonosától, üzemeltetőjétől.

Az építési munkálatok folyamatosan zajlanak, és előreláthatólag két hónapot vesznek igénybe az időjárás, valamint a jelenlegi igen rossz útviszonyok miatt. Ez idő alatt a turistaház működését az üzemeltető a hétvégékre (szombat, vasárnap) korlátozza. A turistaházat övező területen hétköznap nem lehet áthaladni, de a kerítés mentén kijelölt elkerülő út biztosítja a továbbhaladás lehetőségét. A korlátozás az Országos Kéktúra nyomvonalát nem érinti, a gyalogos túrázásban fennakadást nem okoz.

 

Fotó: MTSZ

Az infrastruktúrát érintő munkálatok befejezése után, hétvégi üzemmenet mellett, a turistaház átépítése és felújítása, valamit a munkaterület rekultiválása következik. Az önerőre épülő beruházás adta korlátolt lehetőségek a ház működésében kapacitáscsökkentést tesznek indokolttá. A maximális férőhelyszám 20 lesz a felújíást követően. Ezzel párhuzamosan a közjóléti szolgáltatások is megszűnnek, átalakulnak az Ágasvári turistaház területén. A bekötőút állapotának függvényében a tervezett teljes üzemű nyitás időpontja: 2018 nyara. Ez idő alatt a közjóléti szolgáltatásokat, a veszélyhelyzetek elhárítását az Egererdő Zrt., a terület kezelője biztosítja.

Kérjük, mindezek figyelembevételével szervezzétek túráitokat!


 

Kapcsolódó cikk:

Portré - Ágasvár juhásza


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Eddig hozzáfűzött kommentek (1):
Dettix 2016.04.26. 14:23
Mi most jártunk a turistaháznál, és az elkerülő út egy járhatatlan dzsungelbe visz. Nem vállaltuk be, így a kék jelzésen nem tudtuk folytatni az utunkat.
Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. szeptember
Herczeg Kinga:
Helix
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...