MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2018.11.06. 12:00,   Szöveg: magas-tatra.info,   Fotó: www.hzs.sk

Több tíz métert zuhant a magyar hegymászónő a Magas-Tátrában

Az eset november 4-én történt. A nőt fél nap alatt sikerült kimenteni, és végül válságos állapotban szállították a poprádi kórházba.

Az 52 éves hegymászónő súlyos fej- és végtagsérüléseket szenvedett, miután több tíz métert zuhant a Litvor-csúcs gerincéről a Kacsa-völgy irányába – írja a magas-tatra.info. A mentés nem ment egyszerűen, a déli óráktól egészen este 11-ig tartott. A mentőhelikopter az erős szél miatt nem tudta megközelíteni a sérültet, így a hegyimentőket lecsörlőzték a gerincre, ahonnan egy meglehetősen kitett terepen, földi úton érték el a sérültet.

 

Fotó: www.hzs.sk


Az elsősegély után megkezdték az előkészítést a szállításhoz, ehhez azonban további eszközökre is szükség volt, így még öt hegyimentő érkezett a helyszínre. Kötéltechnika segítségével vitték fel a nőt a gerincre, a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt azonban a helikopter nem tudta a fedélzetére venni a súlyosan sérült nőt, ezért le kellett szállítani (szintén kötéltechnika segítségével) a Felkai-völgybe. A Sziléziai háznál adták át az országos mentőszolgálatnak, akik válságos állapotban szállították a poprádi kórházba. A mentőakcióban 15 professzionális és 5 önkéntes hegyimentő vett részt.

 

www.hzs.sk

 

Kapcsolódó cikkeink:

Házi macskába botlott a hegymászó Lengyelország legmagasabb csúcsán

Kezdődik a szezonális zárlat a Tátrában

Meteorológiai állomás és tomahawk is előkerült a tátrai tavakból

Leesett az állunk Szlovákia cseppkőbirodalmában

 


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. április
Kesztyüs András:
Tűzben
36. GERECSE 50
Így látták az idei Gerecse teljesítménytúrák résztvevői ezt a borongós, kissé hűvös, húsvét...