Keresés eredménye

Tartsuk tiszteletben a téli korlátozásokat a Tátrában

A téli zárlat idején csak érvényes hegymászási engedéllyel rendelkezők léphetnek a lezárt túraútvonalakra és a magashegyi területekre. A szlovák belügyminisztérium sajtóosztálya által kiadott közleményben a Hegyi Mentőszolgálat (HZS) arra kéri a túrázókat, hogy tartsák tiszteletben a november 1-től 2023. június 14-ig érvényben lévő téli turistaút-lezárásokat.

2022.12.05.

Számba vették a Tátra élő szimbólumait

Évente két alkalommal kerül sor a tátrai zergeállomány felmérésére. Az október utolsó hetében elvégzett őszi számlálás összesítése alapján 1222 zerge várja a telet a Tátrai Nemzeti Parkban.

2022.11.07.

A tátrai szállodák harmada átmenetileg bezár

A nyári és a téli szezon közötti időszakban a Magas-Tátrában a szokásosnál jóval kevesebb szálláslehetőségre lehet számítani. Egyre több szálloda dönt ugyanis úgy, hogy a magas energiaárak miatt átmenetileg bezár.

2022.10.13.

Tragikus baleset történt a Tengerszem-csúcsnál

Hétvégén egy túrázó zuhant a mélybe a Magas-Tátra egyik népszerű csúcsára vezető útról. Bár az elmúlt napokban szép idő volt a Tátrában, a magasabban fekvő turistautak továbbra is havasak, jegesek, csúszósak, ezért a szakemberek mindenkit fokozott óvatosságra intenek.

2022.10.10.

A Magas-Tátra esszenciája egy körtúrában

Csipkézett hegyormokkal körbevett, zúgó hegyi patakok és kristálytiszta tengerszemek. Sziklaösvényes-láncos kapaszkodás varázslatos panorámákkal. Kényeztető menedékházazás és persze megannyi felejthetetlen élmény. Ezek mind beleférnek akár egy egynapos túrába is, tökéletesen bemutatva a Magas-Tátra változatos és elkápráztató környezetét.

2022.08.02.