MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2015.10.22. 11:19,   Szöveg: Hidvégi Brigi, Dabis Balázs Silvius,   Fotó: MTSZ, Labbancz Péter, Gulyás Attila, Lánczi Péter VIDEO: Dabis Balázs Silvius

Új pecsételődobozok a kéktúrán

A Magyar Természetjáró Szövetség munkatársai ezekben a napokban cserélik le az Országos Kékkör valamennyi szakaszán a régi pecsételődobozokat új, rozsdamentes, lézergravírozott változatra.

Az elkövetkező néhány hét során 368 darab vadonatúj pecsételődoboz veszi át a régiek helyét. Utóbbiakat visszaszolgáltatják egykori gyártójuknak, néhánnyal azonban találkozhatnak majd a nosztalgiázni vágyó természetjárók, például turistaházakban kiállítva. 

 

 

Az új dobozok rozsdamentes acélból készültek, ellenállóbbak a rongálással szemben, a víz pedig kifolyik belőlük. Az MTSZ logóján kívül egyedi azonosítószám és egy QR-kód is található rajtuk, ami arra lesz majd jó, hogy a jövőben digitális formában is lehessen „pecsételni". Ha azonban a hagyományos módszer mellett döntesz, mindenképpen figyelj arra, hogy legyen nálad tintával feltöltött bélyegzőpárna!

 

Az új fel, a régi lekerül

 

A túrázást és a pecsétgyűjtést még izgalmasabbá teszik a szintén megújult, egységes arculatú, ám egyedi bélyegzők, amelyek valamilyen helyi látványosságot, nevezetességet ábrázolnak. Már akadt néhány szerencsés kéktúrázó, aki felavathatta ezeket. Filmünkben a jelenleg szorgoskodó hat csapat közül a Börzsöny déli részén dolgozó kollégák munkáját örökítettük meg.

 

Érkeznek az új pecsételődobozok az Országos Kékkör minden pontjára from Turistamagazin on Vimeo.

 

Kapcsolódó cikkeink:

Az Országos Kékkör újjászületése

Száz éve nem fejlesztettek ennyit a természetjáráson

 


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Eddig hozzáfűzött kommentek (2):
Csuhas 2015.10.23. 08:48
Két apróság: Ha a lánc erősebb volna ( pláne a zárószem lásd a régi dobozt ) akkor kevésbé lopnák a szép új pecséteket. Ha a qr kód mellett sima tükörgravíros felirat is lenne akkor az betintázva szükség pecsétként használható volna ellopott bélyegző esetén is.
hev 2015.10.22. 20:18
A természetjáró élő fába nem szegel!
Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. október
Ángyán Krisztián:
Vintgar-szurdok
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...