MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2019.05.13. 11:46,   Szöveg: Pilisi Parkerdő Zrt.,   Fotó: Adobe Stock

Új vadkerítés védi Óbudát

A vadkárok megelőzésére az egyedüli hatékony módszer a megfelelő kerítés.

Fotó: Adobe Stock

 

A vaddisznó, az őz, a róka, a nyest és a borz már hozzászokott az ember közelségéhez, ezért az erdőterülettel határos lakott területeken, illetve a városba mélyen behúzódó, elhanyagolt zöld területen, telkeken is előfordulnak. A vadbetörések elleni védelem érdekében kerítést épített Óbuda-Békásmegyer Csúcshegynek nevezett kerületrészén a Pilisi Parkerdő Zrt. Budapesti Erdészete – írják a sajtóközleményben.


A helyszínen – a III. kerület más hegyvidéki részeihez hasonlóan – sok a lakott területre törő és ott megtelepedő vad, illetve az ebből fakadó konfliktus. Bár az elhanyagolt területek rendben tartása és a zöldhulladék megfelelő kezelése fontos a megelőzés szempontjából, a legbiztosabb módszer a kerítés.


Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata az Agrárminisztérium pályázatán 9,5 millió forint támogatást nyert el, amit vadvédelmi célokra használt fel. A Pilisi Parkerdő Zrt. Budapesti Erdészete a napokban fejezte be a munkát Csúcshegyen. A III. kerület Menedékház utca – Örvös utca – Őzsuta utca – Örvös köz által határolt, önkormányzati tulajdonú területén 39 darab zártkerti ingatlant véd a kiépült kerítés.

 

Kapcsolódó cikkeink:

Kerüld el a halálos vadbalesetet

Meg kell oldani a Balaton környéki vadproblémát

Nem bírnak a szarvasokkal a sirokiak, kilövik őket

 

 

 Címkék: vad / vadkár / vadkerítés / óbudaHOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Eddig hozzáfűzött kommentek (1):
zoliahegyrol 2019.05.14. 09:20
Nem Óbudát védi a vadkerítés, hanem pár önkormányzati telket, ami nem is határos az erdővel. A csúcshegyieket megint nagy ívben letojta az önkormányzat.
10 milliót nyert az önkormányzat a külterületi területek fejlesztésére. És ezt a 10milliót úgy költötték el, hogy abból semmi haszna az ominózus külterületnek.
A CSúcshegy nagyjából 1,5millió m2. Ebből bekerítettek 30.000m2-nyi önkormányzati tulajdonú telket a terület kellős közepén.
Erre azt írni, hogy megvédték Óbudát a vadaktól, enyhén szólva is arcpirító. Nem hogy óbudát nem védték meg, de pár önkormányzati telken kívül az ég világon semmit.
Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. október
Ángyán Krisztián:
Vintgar-szurdok
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...