Programok

40-féle túra és zenei koncertek a Természetjáró Fesztiválon

Szeptember 6. és 8. között gyalogos, kerékpáros és vízitúrákkal, előadásokkal, gyerekprogramokkal, este pedig koncertekkel várják az aktív kikapcsolódás kedvelőit a verőcei Csattogó-völgyben.

Szerző:
MTSZ
Fotó:
MTSZ
2019. július 30.

Szeptember 6. és 8. között gyalogos, kerékpáros és vízitúrákkal, előadásokkal, gyerekprogramokkal, este pedig koncertekkel várják az aktív kikapcsolódás kedvelőit a verőcei Csattogó-völgyben.

Kiadónk, a Magyar Természetjáró Szövetség idén második alkalommal szervezi meg a Természetjáró Fesztivál nevű programsorozatát. A Dunakanyarban és a Börzsönyben napközben vezetett gyalog-, kerékpár- és vízitúrákon lesznek, a fesztivál központi helyszínén pedig ügyességi játékok, sportbemutatók, előadások, gyerek- és családi programok, este pedig koncertek várják az érdeklődőket.

 


Zebegény, Nagymaros, Kismaros, Verőce, Szokolya-Királyrét és Szendehely-Katalinpuszta térségében a klasszikus túrák mellett tematikus gyalogtúrák, ökoturisztikai szakvezetések, tanösvénybejárások közül választhatnak a fesztiválra érkezők. Az érdeklődők részt vehetnek gyógynövénytúrán vagy vezetett nordic walking túrán, és idén először kipróbálhatják a SUP-ot, az állva evezést is.

 

 

 

 

A fesztivál központi helyszínén, a verőcei Csattogó-völgyi üdülőházak területén kísérőprogramok színesítik a rendezvény kínálatát. Bemutatkoznak outdoor termékek forgalmazói, zöld civil szervezetek, de lesz filmvetítés és fotókiállítás, délutánonként pedig a természetjáráshoz kötődő motivációs előadásokat hallgathatnak meg a Verőcére ellátogatók. A túrák előtt és után is lesz miből válogatni: sok-sok játékos program, gyerekfoglalkoztató, kéktúrás vetélkedő, csillagászati bemutató szerepel a felhozatalban. A helyszínen mozogni vágyók is számos lehetőség közül választhatnak kedvükre való elfoglaltságot.

 

 


Az idei fesztivál egyben V4-es természetjáró esemény is, cseh, szlovák és lengyel túrázók is érkeznek a Csattogó-völgybe, ahol csütörtök este Szalonna és bandája húzza a talpalávalót. Másnap este a Vegas Show Band és a Blahalouisiana muzsikál, szombaton délután a gyerekek a Kolompos együttes muzsikájára rophatják, este pedig a Péterfy Bori & Love Band szórakoztatja a fiatalokat.

 


A fesztiválon a rendezvény szervezője és házigazdája, a Magyar Természetjáró Szövetség mellett megjelenik a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, az Ipoly Erdő Zrt., valamint a természetjáráshoz, a környezet- és természetvédelemhez kötődő egyesületek széles köre, továbbá kiemelt figyelmet kap az Országos Kéktúra és a kéktúrázás népszerűsítése is. 


A fesztiválra a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A túrákon való részvétel 500, illetve 1000 Ft-ba kerül. A programokat 14 éven aluliak a szüleikkel ingyen látogathatják.


Még több információt
a fesztivál weboldalán találsz, ahol szemezgethetsz a programok közül, és ott tudsz jelentkezni is. Ide kattintva a Természetjáró Fesztivál Facebook-eseményét találod.

 

A tavalyi fesztivál hatalmas buli volt, itt olvashatsz róla.

 

 

Cikkajánló