7 tábor, amivel feldobod a gyerek nyarát

Új barátságok, izgalmas kirándulások, nagy nevetések, ropogó tűz és énekszó - a nyári táborok emléke az ember egész életét végigkíséri. Hamarosan itt a suli vége, ne engedd, hogy a gyerek a négy fal között unatkozzon! A Turista Magazin most összegyűjtött néhány táborozási lehetőséget, hogy biztosan feledhetetlen legyen a nyár.

Szerző:
taborfigyelo.hu
Fotó:
Shutterstock
2015. június 5.

Új barátságok, izgalmas kirándulások, nagy nevetések, ropogó tűz és énekszó - a nyári táborok emléke az ember egész életét végigkíséri. Hamarosan itt a suli vége, ne engedd, hogy a gyerek a négy fal között unatkozzon! A Turista Magazin most összegyűjtött néhány táborozási lehetőséget, hogy biztosan feledhetetlen legyen a nyár.

1. Távol a világ zajától

 

Ha igazán természetközeli, nagy hagyományokra visszatekintő tábort keresel, a Kerekerdő Egyesület programja lesz a nyerő. A gyerekek tíz napot tölthetnek el a város zajától távol, idén a varázslatos Bükkben, Szarvaskő közelében. Játékos kreativitást és sok mozgást ötvöző elfoglaltságokban most sem lesz hiány. A lurkók megismerkedhetnek népünk hagyományaival, a Bükkben élő állatokkal és a növényekkel, a kőzetekkel és a csillagokkal. A túrázás minden nap szerepel a programok között, a kicsik öt természettudományos, a néprajzi és a konyhás szakmai napon vesznek részt, a nagyobbak tanulhatnak a globális felmelegedésről, az alternatív energiaforrásokról vagy éppen a génmanipulációról.

 

Hány éveseknek ajánlott? Kistábor: 7-13 éveseknek; nagytábor: 13-17 éveseknek
Helyszín: Szarvaskő
Időpont: Kistábor: 2015. július 22-31.; nagytábor: augusztus 3-12.
A tábor díja: 32000 Ft (testvéreknek kedvezmény) + 500 Ft sátorhasználati díj + utazási költség
Bővebb információ és jelentkezés itt vagy itt
 

 

2. Egy állati tábor

 

Állatszerető gyerekek kedvenc nyári programja lehet a Fővárosi Állat- és Növénykert hivatalos napközis tábora, a Zoo Tábor. A csemetéknek lehetőségük lesz bepillantani a kulisszák mögé: testközelből ismerkedhetnek meg az itt élő állatokkal, azok mindennapjaival, szokásaival. Megtudhatják, hogyan lehet valakiből fókaidomár, részt vehetnek az elefántfürdetésben, megetethetik a tapírpárt, Gézát és Cukit, de a hét folyamán szépen sorban megismerkedhetnek az állatkert összes lakójával, a programokat pedig kézműves foglalkozások és játékok színesítik. A vidám elfoglaltságok során a gyerekek olyan fontos értékekkel találkoznak, amilyen a környezettudatosság, valamint az állatvédelem és a természetvédelem jelentősége.

 

Hány éveseknek ajánlott? 6-12 éves korig
Helyszín: Fővárosi Állat- és Növénykert, Budapest 
Időpont: Több turnusban júniustól augusztusig, 5 napos, naponta 7:30-tól 16:30-ig
A tábor díja: 59 900 Ft/hét
Bővebb információ és jelentkezés

 

3. Hagyományőrzés Szekszárdon

 

Szekszárd Felsővárosában immár második alkalommal rendezik meg a hagyományőrző kalandtábort, ahol a gyerekek elsajátíthatják az íjászkodást és a rovásírást, házikenyeret süthetnek és bocit fejhetnek, nagy melegben pedig csobbanhatnak egyet a közeli négy csúszdás élményfürdőben. Felfedezésre vár a csontokkal teli titkos csatahely is, a két hucul ló, Makranc és Szilaj pedig örömmel felveszi a lurkókat a hátára. A tábor kalandos, ugyanakkor hasznos kikapcsolódást ígér. A gyerekek otthon és a helyszínen is aludhatnak.

 

Hány éveseknek ajánlott? 7-18 éves korig
Helyszín: Szekszárd természetközeli kertvárosi része (Felsőváros) 
Időpont: négy turnus júniustól augusztusig, 5 napos
A tábor díja:
Otthon alvósoknak: 29 000 Ft
A helyszínen alvósoknak: 39 000 Ft
Bővebb információ és jelentkezés

 

4. Túlélés a betondzsungelben

 

Erre készít fel a Francia Idegenlégióban szolgált ex-ejtőernyősök tapasztalataira és élményeire alapuló, szokványosnak korántsem mondható tábor. Nem kell azonban megijedni: a programok elsődleges célja a játék és a szórakozás, de emellett persze az intenzív testmozgás is jelentős szerepet kap. A cél a gyerekek felkészítése, hogy biztonságban legyenek a hétköznapokban, a városban is. Mászófal, akadálypálya, kalandpark és rengeteg sportolási lehetőség (pl. strandröplabda, foci, kosárlabda) várja az örökmozgó gyerkőcöket, akik olyan hasznos ismeretekre tehetnek szert, mint az elsősegélynyújtás, az önvédelem és a szakszerű segélyhívás. Fontos szerepet kap a drog, alkohol és cigaretta prevenció is. A jelentkezőket 3 fős sátrakban szállásolják el a Börzsönyben található Törökmezőn.

 

Hány éveseknek ajánlott? 7-99 éves korig
Helyszín: Törökmező
Időpont: 2014. július 7-13. - gyermek tábor; 2014. augusztus 11-17. - felnőtt tábor
A tábor díja: 34 900 Ft
Bővebb információ és jelentkezés

 

5. Egy emlékezetes hét a vízen

 

 

A Vízi Vándortábor indiánkenuval, mindennap más-más táborhellyel és rengeteg fürdőzéssel várja a gyerekeket a Körösökön. Az evezős tapasztalat hiánya nem számít; a tábor első napján mindenki megfelelő útmutatást kap, a lurkónak csak úszni kell tudnia. Természetesen lesz tábortűz, szalonnasütés és éjszakai őrség, de a programokat térképkészítés, kincskeresés és különböző csapatversenyek is fűszerezik. A tábor egymást követő két időpontban indul, így lehetőség van a teljes Körös (Sebes- és Hármas-Körösök) végigevezésére.

 

Hány éveseknek ajánlott? 10-18 éves korig
Helyszín:
1. tábor: a Sebes és a Hármas-Körösökön, Békés, Körösnagyharsány, Szeghalom, Félhalom, Gyomaendrőd
2. tábor: a Hármas Körösökön, Gyomaendrőd, Szarvas, Kunszentmárton, Csongrád
Időpont:
1. tábor: 2015. július 27. - augusztus 1.
2. tábor: 2015. augusztus 3-8.
A tábor díja: 30 000 Ft
Bővebb információ és jelentkezés

 

6. Lóháton egészségesebb

 

Akkor is összeköthetjük a kellemeset a hasznossal, ha táborozásról van szó. A lovaglás nemcsak nagyszerű élményt nyújt a gyerekeknek, de a lóháton végzett mozgásterápia megelőzi és gyógyítja a manapság már fiatalkorban jelentkező gerincbetegségeket, hátfájást. Emellett az is a mozgásforma nagy előnye, hogy hat a gyerek pszichés és szociális fejlődésére. A lovastorna segítségével a kölykök önbizalma, önállósága, pozitív énképe is erősödik. A napközis tábor délelőttjei lovas foglalkozásokkal, délutánjai új, elméleti ismeretek szerzésével (lovak színe, fajtája, jellemzői, a lótartás különféle módjai, a lovakkal közös munka formái, az eltérő lovaglási stílusok) telnek.

 


Hány éveseknek ajánlott? 6-10 éves korig
Helyszín: Nagytarcsa
Időpont: több turnusban augusztus közepéig, 5 napos, 7:30-tól-17 óráig
A tábor díja: 38 000 Ft
Bővebb információ és jelentkezés

 

7. Ezután a suli is jobban fog menni

 

Elég a nyári tétlenségből! Üresjárat és punnyadás ellen a legjobb ellenszer a fordulatos Felpörgető kalandtábor, ami szellemileg és fizikailag is lendületbe hozza a gyerekeket. A helyszín Nagyvázsony-Vöröstó, középpontban a vízi játékok és a balatoni strandolás állnak. A tábor szervezői azt ígérik, minden játék és kaland többet ér majd, mintha egy hétig a tankönyvek fölött görnyednének a skacok. Túrák, nyomolvasás, rejtjelek és kódfejtések gondoskodnak arról, hogy a kölykök játszva készüljenek fel az újabb iskolaévre. A tábor ott alvós, így a kötelező hangulatelemek sem maradhatnak el: az esti zenés tábortűz és a szabadtéri főzés.

 

Hány éveseknek ajánlott? 7 éves kortól
Helyszín: Nagyvázsony - Vöröstó 
Időpont: 2015. augusztus 4. kedd, 13.00 óra - augusztus 8. - szombat, 13.00 óra
A tábor díja: 39 600 Ft
Bővebb információ és jelentkezés 

 

Cikkajánló